Afbeelding

Test een elektrische fiets op Twentse E-Bike dagen

Algemeen

ENSCHEDE - De elektrische fiets is steeds populairder in Nederland. Steeds meer mensen ontdekten de elektrische fiets met zijn vele voordelen. Bent u ook geïnteresseerd in de elektrische fiets, maar hebt u er nog nooit mee gefietst? Dan bent u van harte welkom bij de Twentse E-Bike testdagen op zaterdag 21 en zondag 22 april op het terrein van Vliegveld Twenthe.

De elektrische fiets had vroeger nog een imago als een hulpmiddel voor senioren om mobiel te blijven. Inmiddels gebruikt iedereen de elektrische fiets vanwege de mooie voordelen. Zo kunt u verder fietsen dankzij de trapondersteuning en arriveert u zonder te zweten. Ook voor woon-werkverkeer is de elektrische fiets een mooi alternatief voor de auto. Daarnaast zijn er ook steeds meer sportieve fietsen met trapondersteuning, voor de avontuurlijke fietser. De eerste editie van de Twentse E-Bike dagen laat u het gemak en plezier van een elektrische fiets zelf ervaren. De Twentse rijwielhandelaren organiseren dit, samen met vele grote fabrikanten en in samenwerking met de Lente Fair Twente van CNO-EXPO die ook op het Vliegveld Twenthe gehouden zal worden. Zij verwachten in totaal zo'n 10.000 bezoekers.

Testfietsen
Bezoekers kunnen vele merken en typen fietsen uitproberen. Zo zijn onder meer Koga, Cannondale, Gazelle, Batavus, Sparta, Trek, Giant, Kettler, Pegasus, Bulls, Qwic, Cube, ENRA, BOVAG, Craft, Ortlieb, en Vredestein aanwezig. Bezoekers kunnen een testparcours afleggen van ongeveer anderhalf kilometer lang. Hier zit ook een heuveltje in, zodat bezoekers de fiets goed kunnen testen. Zij kunnen veilig fietsen op het geheel met dranghekken afgesloten parcours. Bezoekers kunnen alleen het terrein op en af via de hoofdingang.

De organisatie
Het evenement wordt georganiseerd onder de vlag van Twentse Samenwerkende Rijwielhandelaren (TSR) door Wim Landewe, Jan ten Tusscher en Martijn Kip in samenwerking met CNO-EXPO. Er zullen ook fietsenwinkels aanwezig zijn tijdens het evenement. De volgende winkels zijn aanwezig. Pot, Zwiep, Leenders, Harberink, Damhuis, Smit, Landewe en Ten Tusscher. Zij zullen hun medewerkers meenemen om bezoekers te adviseren.

Meer informatie
U kunt de nodige informatie vinden op de websites www.twentseebikedagen.nl en www.lentefairtwente.nl

Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 7 uur geleden
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 10 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 19 apr, 15:41