Afbeelding

Open Dag Wilbertschool

Algemeen

HENGELO - De jaarlijkse aanmelding voor de basisschool staat weer voor de deur. Een spannende tijd voor ouders en kinderen. Inmiddels zijn veel ouders al druk bezig met het oriënteren op de toekomstige schoolkeuze. De Wilbertschool organiseert daarom deze vrijdag een open dag.

Van 17.00 tot 19.00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen in de school en natuurlijk mag ook de toekomstige leerling mee komen kijken. ?De Wilbertschool is gevestigd aan de Ruysdaelstraat 45, in een sfeervol karakteristiek schoolgebouw. De kleinschalige school wordt omringd door een ruim plein en een unieke groene binnentuin.

Jenaplanschool
De Wilbertschool is een Jenaplanschool. Dat betekent dat kinderen naast instructie in niveaugroepen ook de mogelijkheid krijgen om zich individueel verder te ontwikkelen.? Het onderwijsteam kijkt naar het kennen en kunnen van ieder kind, zodat zij het aanbod, de instructie en de begeleiding hierop specifiek kunnen aanpassen. Leerlingen zitten in stamgroepen. Dit betekent dat ze ook kunnen samenwerken met kinderen die ouder of jonger zijn. Dit daagt hen uit om van én met elkaar te leren. Het onderwijsteam biedt structuur, orde en ondersteuning in dit proces en creëert een veilige, prettige leeromgeving waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Breed aanbod
Ook bijzonder; op de Wilbertschool wordt Engelse les gegeven in alle groepen. Ook is er voor de onderbouw de mogelijkheid om zwemles te volgen onder schooltijd. De Wilbertschool voorziet ook in buitenschoolse opvang binnen de eigen school. Dit doen zij in samenwerking met Kinder Opvang Hengelo. Kom langs bij de open dag voor een rondleiding en meer informatie over de school en deze vorm van onderwijs.

Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 42 minuten geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 57 minuten geleden
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 1 uur geleden
Afbeelding
Visie wonen, welzijn en zorg 1 uur geleden
Foto: Masterphoto
Mooi programma voor Maxima's Night Out 1 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 1 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 2 uur geleden
Gezellig samen aan de Hoftafel in de Hofkeuken (foto: Martin Meijerink).
Weer maandelijks samen eten en genieten in de Hofkerk 13 apr, 18:29