Afbeelding

SamenLoop voor Hoop door drukte naar Hulsbeek

Algemeen

OLDENZAAL - De SamenLoop voor Hoop wijkt uit naar Het Hulsbeek. Deze loop voor het goede doel zou aanvankelijk op 22 en 23 juni in het Park Kalheupink gehouden worden, maar dit blijkt nu sterk te klein te zijn. De organisatie is dan ook bijzonder verheugd met de té grote deelname, waardoor zij nu uit moeten wijken naar het Hulsbeek.

Al snel na de opening van de inschrijving stroomden deze massaal binnen. De wandelestafette heeft als doel om geld in te zamelen voor het fonds KWF kankerbestrijding. Dit geld komt dan ten goede aan onderzoek naar deze slopende ziekte. Inmiddels staat de teller qua inschrijvingen op ruim 45 teams en in totaal meer dan 360 deelnemers.

Moeilijke beslissing
Vanzelfsprekend tot grote vreugde van de organisatie, maar die kwam daardoor ook voor een moeilijke beslissing te staan. Verandering van locatie zou immers ook een einde aan de samenwerking met de Midzomernacht betekenen, wat de organisatie erg jammer vindt. Omdat de deelname naar verwachting nog behoorlijk zal toenemen, is de inschatting dat het relatief kleine park de grote toeloop van mensen niet aankan. Daarmee zou de veiligheid in het geding komen. Ook al omdat er op zaterdag tevens twee keer een KinderLoop met enkele honderden kinderen wordt gehouden. De kinderen zullen daarbij vermoedelijk gesteund worden door hun ouders.

Goede locatie
Met de keuze voor Het Hulsbeek denkt de organisatie een nieuwe plek te hebben die recht doet aan het evenement. Niet alleen vanwege de ruime, groene omgeving, maar ook omdat er ondanks de grote deelname toch kan worden gezorgd voor een intieme sfeer. Bij de Samenloop voor Hoop staat behalve het vieren van het leven het gedenken centraal: er zijn veel mensen die meelopen of te gast zijn die zelf kanker hebben gehad of die mensen uit hun directe omgeving aan deze ziekte verloren. De organisatie van de Oldenzaalse editie van SamenLoop voor Hoop toont zich erg blij met de medewerking van de Regio Twente, de eigenaar van het Hulsbeek. Gekozen is voor strandweide 1, waar het gehele programma plaatsvindt. Meer informatie en inschrijving zie www.Samenloopvoorhoop.nl/oldenzaal

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 19 apr, 15:41
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 19 apr, 15:04
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 19 apr, 13:12