Afbeelding

Twente sterk op Dutch Open Taekwondo Championships 2018

Algemeen

TWENTE - In het weekend van 10 en 11 maart 2018 werden in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven de 45e editie van de Dutch Open Taekwondo Championships Sparring gehouden. Ook diverse Twentenaren wisten weer mooie prestaties neer te zetten.

Op dit toernooi konden zowel cadetten als junioren en senioren deelnemen. Voor dit G-1 toernooi hadden zich in totaal 1.431 deelnemers ingeschreven en ze kwamen vanuit de hele wereld. Dat betekende dat het een toernooi op het hoogste niveau was. Namens Taekwondo Oude Luttikhuis hebben zich 7 deelnemers ingeschreven voor dit toernooi.

Dag 1, zaterdag
Stan Klein Nagelvoort uit Vriezenveen zat in een poule met maar liefst 41 deelnemers. Hij mocht zijn eerste partij tegen een snelle en explosieve Deen. Deze wedstrijd werd met veel overtuiging al aan het eind van de tweede ronde gewonnen met een Point Gap, 33 – 13. Ook in zijn tweede partij, tegen Wit-Rusland, werd er veel gescoord en na de reguliere tijd stond er 22 – 22 op het scorebord. Dat betekende dat de Golden Point de uitslag moest bepalen. Helaas maakte de Wit-Rus deze, omdat Stan risico moest nemen, en ondanks een sterk optreden van Stan op dit toernooi, werd hij hierdoor uitgeschakeld.

Debuut
Ted Brilhuis uit Oldenzaal had een uitstekend debuut op de Dutch Open. In zijn eerste partij was hij nog wat gespannen en moest hij er nog even inkomen. Hij trof Noorwegen en Ted was duidelijk de bovenliggende partij. Met 25 – 5 werd er, meteen Point Gap, gewonnen. Vervolgens moest hij weer tegen Noorwegen. In deze partij liep Ted snel uit op zijn tegenstander. Echter gedurende de partij kwam zijn tegenstander helemaal terug en daardoor werd het een gelijkspel. Omdat Ted de Golden Point maakte ging hij door naar de halve finale. Daar trof hij Slowakije en de latere winnaar van dit toernooi. Deze was helaas een maatje te groot. Ook voor Ted een goed optreden en een welverdiende bronzen plak. Lydia Louter uit Hilversum begon dit toernooi tegen een Amerikaanse, welke als 9e was geplaatst. Helaas was deze een maatje te groot, wat de uitschakeling voor de rest van dit toernooi betekende.

Dag 2, zondag
Matthijs Boon uit Hilversum moest zijn eerste wedstrijd tegen een landgenoot uit Rotterdam. Deze partij ging gelijk op en er werd door beide sporters veel gescoord. Helaas viel het kwartje de verkeerde kant en Matthijs werd uitgeschakeld, 19 – 17. Niek Klein Nagelvoort uit Vriezenveen begon zijn debuut tegen Portugal. Deze ervaren tegenstander was een maatje te groot en zorgde dat Niek werd uitgeschakeld voor de rest van het toernooi. Isabeau van Droffelaar uit Hengelo trof als eerste Duitsland. Lange tijd was het 0 – 0 en Isabeau wist op het einde met een hoofdstreffer te scoren en deze wedstrijd met 3 – 0 te winnen. In de halve finale trof ze het altijd sterke Spanje. Deze tegenstandster heeft zo ongeveer alle toernooien gewonnen waar ze aan deelnam. Door beide kanten werd er gescoord, maar de Spaanse wist dit iets vaker te doen, 10 - 6, met als gevolg dat Isabeau de bronzen plak heeft gewonnen. Deze Spaanse wist overigens dit toernooi op haar naam te schrijven.

Goede prestaties
Jesse de Vries uit Hengelo startte dit toernooi tegen Zweden. Vrij snel scoorde Jesse twee mooie hoofdtreffers, maar helaas werden deze niet geregistreerd. Ze controleerde de partij goed en wist op het eind alsnog twee hoofdtreffers te maken en de winst op te eisen, 11 – 6. Vervolgens was Duitsland haar tegenstandster. Deze wedstrijd ging meer gelijk op, maar uiteindelijk werd er gewonnen met 3 – 0. In de finale stuitte ze op Spanje, traditioneel een erg goed "taekwondo"-land. Ondanks dat ook deze partij redelijk gelijk opging, wist de lange Spaanse in de laatste 10 seconden te scoren en de finale met 4 -0 te winnen. Zilver en wederom een erg goed toernooi voor Jesse de Vries.

Gezellig samen aan de Hoftafel in de Hofkeuken (foto: Martin Meijerink).
Weer maandelijks samen eten en genieten in de Hofkerk 13 apr, 18:29
Afbeelding
Waarom een kampeertent essentieel is voor de perfecte kampeertrip 13 apr, 11:28
Lloyd Spiegel en Leif de Leeuw en Sem Jansen zullen het eerste jubileum-dubbelconcert verzorgen.
Jubileum-dubbelconcerten: Cobblestone bestaat al 20 jaar 12 apr, 19:58
Fanatieke lezers Saar Grundel (rechts) en Suus Bakker van basisschool de Leemstee in Bibliotheek Oldenzaal bij de display tafel Kinderjury 2024.
Het beste boek gekozen door kinderen 12 apr, 17:32
Opnieuw bouwen, gebruiken als huis van de stad of het kleiner maken van het stadhuis?
Opties voor toekomst stadhuis zijn op hoofdlijnen uitgewerkt 12 apr, 13:25
Afbeelding
Herdenking April-meistakingen Hengelo 1943 op 29 april 12 apr, 11:56
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 09:04
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01