Afbeelding

Twentse judoka's strijden in Midden- en Zuid-Nederland

Algemeen

HENGELO & ALMELO - Afgelopen zondag streden de judoka's van Judo Promotion Twente in Beuningen en in Tilburg en werden er een aantal mooie resultaten geboekt. Zo werd Danée Roseval 7e op het NK -18 jaar en maakte Ruben Wilbrink een mooie come-back na een blessure.

Toernooi in Beuningen
Judo Promotion Twente had de sporthal in Beuningen dit keer gekozen als strijdtoneel. Er is bewust een keer gekozen voor een ander district, namelijk Midden-Nederland. Dit om andere tegenstanders hun eigen judostijl te treffen. De selectie gaat voor de prestatietoernooien naar (inter)nationale wedstrijden. Ook moet veel ervaring worden opgedaan op toernooien op regionaal niveau. Noud Karprien (Hengelo) behaalde met zilver het beste resultaat, gevolgd door het brons voor Nohade Riadi (Almelo) Zij won de partij om de 3e en 4e plaats van Femke Brouwer (Hengelo), die hiermee 4e werd, evenals Emi Zwak (Almelo). Linde Hanstede (Almelo) verloor na 3 winstpartijen de kleine finale en eindigde op een 5e plek.

Toernooi in Tilburg
Danée Roseval ging in de klasse 70+ tegen Kayley Nuyten van Kenamju goed van start: haar eerste partij won zij binnen 10 seconden met een snelle ko-soto-gake (beenworp). Fleur Teerds van Mahorokan bleek te sterk voor Danée. In de herkansing wacht haar Paulien Sweers uit Zuid-Nederland. Een uchi-mata (beenworp) bracht haar de winst in deze partij. De laatste partij tegen Amber Weiland uit Oost-Nederland ging helaas verloren, waardoor net niet om brons mocht worden gejudood. Danée werd 7e op het NK -18 jaar. Jochem van Dijk streed in de klasse -81 kg. Maikel Frank bleek de betere in het gevecht om de pakking en Jochem verloor de partij met een punt. De tweede partij tegen Thomas Beekman kon Jochem zelf de partij gaan maken. Met 7 punten achter, scoort Jochem aan het eind van de partij een punt met uchi-mata (heupworp). Daarna wachtte hem Pepijn de Cloe. Jochem wordt goed tegengehouden door Pepijn. Hierdoor krijgt Jochem 3 x shido en verliest de partij.
Op 7 april is de voorselectie van de nationale kampioenschappen, die 7 april in Leek worden gehouden. Voor meer informatie: www.judopromotion.nl

Gezellig samen aan de Hoftafel in de Hofkeuken (foto: Martin Meijerink).
Weer maandelijks samen eten en genieten in de Hofkerk 13 apr, 18:29
Afbeelding
Waarom een kampeertent essentieel is voor de perfecte kampeertrip 13 apr, 11:28
Lloyd Spiegel en Leif de Leeuw en Sem Jansen zullen het eerste jubileum-dubbelconcert verzorgen.
Jubileum-dubbelconcerten: Cobblestone bestaat al 20 jaar 12 apr, 19:58
Fanatieke lezers Saar Grundel (rechts) en Suus Bakker van basisschool de Leemstee in Bibliotheek Oldenzaal bij de display tafel Kinderjury 2024.
Het beste boek gekozen door kinderen 12 apr, 17:32
Opnieuw bouwen, gebruiken als huis van de stad of het kleiner maken van het stadhuis?
Opties voor toekomst stadhuis zijn op hoofdlijnen uitgewerkt 12 apr, 13:25
Afbeelding
Herdenking April-meistakingen Hengelo 1943 op 29 april 12 apr, 11:56
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 09:04
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01