Eerste afhaalautomaat voor medicijnen

Algemeen

OLDENZAAL - Ook Oldenzalers kunnen vanaf nu gebruik maken van het gemak om medicijnen zelf af te halen wanneer het hén uitkomt. De Boots apotheek Schepers heeft namelijk een nieuwe afhaalautomaat in gebruik genomen.

Het is de eerste automaat in zijn soort in Oldenzaal. Een investering die voor gebruikers van de apotheek een belangrijk stukje service op moet leveren. Het is nu mogelijk om 24 uur per dag, 7 dagen per week medicatie op te halen. Dus ook buiten de reguliere openingstijden van de apotheek. Volgens apotheker Tom Gelevert levert deze nieuwe service meerdere voordelen op: "Het is best vervelend om te moeten wachten om een herhaalrecept af te halen. Met name als je het druk hebt. Daarom is de medicatie afhaalautomaat een goede oplossing. Klanten kunnen hun medicatie ophalen wanneer het hen uitkomt zonder in de wachtrij te moeten staan. Ook hoeven ze zich niet te haasten om voor sluitingstijd in de apotheek te zijn. Wel zo handig!". De apotheek sluit doordeweeks om 17.30 uur, wat dus zeker voor werkenden wel eens lastig kan zijn.

Hoe werkt het?
Klanten die gebruik willen maken van de nieuwe automaat moeten zich van te voren aanmelden. Dit kan door langs te komen in de apotheek en een aanmeldformulier in te vullen. Het gebruik van de service is gratis, maar niet verplicht. Klanten die gebruik maken van de medicijnkluis krijgen een e-mail of SMS met een afhaalcode. Met behulp van deze code heeft men 3 dagen lang de gelegenheid om de medicijnen op te halen. De code is uniek en slechts eenmaal te gebruiken. De inzet van deze afhaalautomaat zorgt er ook voor dat er meer tijd aan de balie is om vragen van patiënten af te handelen wanneer dit nodig is; bij herhalingsrecepten is vaak geen uitleg nodig.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 7 uur geleden
Afbeelding
Geen voetbal zónder vrijwilligers... 23 mrt, 13:27
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 23 mrt, 09:57
Afbeelding
Geslaagd toernooi van taekwondo-tak Hantei 22 mrt, 12:25
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
Opvangplekken voor Oekraïners 22 mrt, 11:34
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
Techniek Tastbaar bij TCC 22 mrt, 11:26