Afbeelding

Opera "Antigona" naar Schouwburg Hengelo dit jaar

Algemeen

HENGELO - Opera Trionfo presenteert aan het begin van dit jaar hun nieuwste operaproductie. In samenwerking met Theater Osnabrück brengen ze de tragische opera van Tommaso Traetta (1727-1779). Op 30 maart staat Opera Antigona in de Schouwburg Hengelo.

"Antigona" wordt beschouwd als een van de meest indrukwekkende opera's en is bebaseerd op Sophocle's drama "Antigone". In dit verhaal staan Koning Creon en zijn nichtje Antigona lijnrecht tegenover elkaar als Antigona's broer komt te overlijden. De koning probeert vast te houden aan de geldende wetten terwijl Antigona hier tegenin gaat uit liefde voor haar omgekomen broer. Dit resulteert in een familiedrama waarbij vragen over moreel, religie, geweten en gevoel boven komen drijven.

Tommaso Traetta
Tommaso Traetta wordt vaak in een adem genoemd met grootheden als Mozart en Gluck. Deze Italiaanse componist wordt ook wel gezien als operavernieuwer. Hij was een van de eerste componisten die in een opera het verhaal leidend maakte. Hiervoor haalde men vaak inspiratie uit Griekse tragedies.

Antigona naar Nederland
Antigona werd een vergeten juweel uit de geschiedenis van opera, en nu is het terug onder de regie van Floris Visser. In co-productie met Theater Osnabrück gaat "Antigona" van Opera Trionfo op 10 februari in premiere in Amsterdam. Daarna toert het door heel Nederland, waarbij het op vrijdag 30 maart de Schouwburg Hengelo aan doet. Kaarten voor de opera "Antigona" zijn vanaf heden te reserveren bij de Schouwburg Hengelo. Behalve Hengelo zal het opera ook te zien zijn in Haarlem, Nijmegen, Utrecht, Arnhem, Zoetermeer, Den Haag en Maastricht. Verspreid over het gehele jaar is de opera nog te zien in een van deze steden in Nederland. Ook gaat de toer in Duitsland door, die al in januari begon. Daar ging hij op 20 januari in premiere in Theater Osnabrück en zal daar tot en met 25 mei meerdere keren te zien zijn. Antigona wordt gezongen in het Italiaans en is in het Nederlands boventiteld tijdens de voorstellingen in Nederland.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 5 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 13 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03