Shutterstock
Shutterstock

Oudere automobilist veiliger de weg op

Algemeen

OLDENZAAL - U hebt al jaren uw rijbewijs. En u rijdt al jaren schadevrij. Maar ook u bent inmiddels een dagje ouder geworden, en met de jaren komt naast wijsheid ook een zekere verandering in het verkeer. Bent u wel goed op de hoogte van de nieuwste verkeersregels? De ervaring leert dat bijspijkeren voor oudere automobilisten erg verstandig is. Met deze gedachte organiseert Veilig Verkeer Nederland cursussen speciaal voor senioren.

Verandering
Veilig Verkeer Nederland, afdeling Oldenzaal, organiseert volgende maand weer een opfris-/rijvaardigheidscursus voor automobilisten van 50 jaar en ouder. Deze doelgroep is bewust gekozen, omdat zij vaak al zo'n dertig jaar hun rijbewijs hebben maar sindsdien de regels waarschijnlijk minder goed bijgehouden hebben. Zo komen er jaarlijks nieuwe verkeersborden bij, veranderen oude regels en ook het verkeer zelf is heel anders. Wist u bijvoorbeeld dat snelle elektrische fietsen juist op de rijbaan moeten fietsen en niet op een fietspad mogen? Deze regel is sinds juli vorig jaar van kracht.

Bijblijven is belangrijk
Het bijhouden van deze veranderingen is belangrijk om veilig deel te nemen aan het verkeer. Denkt u dat u hier ook bij hebt? Geef u dan op voor de opfriscursus. "Bijblijven" is belangrijk om aan het huidige verkeer deel te kunnen nemen. Jarenlange ervaring is niet altijd voldoende.

Inhoud cursus
De cursus bestaat uit een theorieles en een praktijkdeel. De theorieles is op 20 maart 2018 van 14.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. Het praktijkgedeelte is op 10 april 2018 (tijdstip wordt nader ingepland) en bevat een rijproef in de eigen auto samen met een gecertificeerde rij-instructeur. De cursus wordt ondersteund en mede gefinancierd door de Provincie Overijssel en de gemeente Oldenzaal. De eigen bijdrage voor de deelnemers bedraagt € 15,00. Deze training is puur bedoeld als opfrisser en heeft geen gevolgen voor het rijbewijs.

Aanmelden
U kunt zich tot 6 maart aanmelden via de projectleider van VVN Oldenzaal, de heer Witte, telefoon (0541) 52 20 18 of per e-mail bngwitte@kpnmail.nl

Gezellig samen aan de Hoftafel in de Hofkeuken (foto: Martin Meijerink).
Weer maandelijks samen eten en genieten in de Hofkerk 13 apr, 18:29
Afbeelding
Waarom een kampeertent essentieel is voor de perfecte kampeertrip 13 apr, 11:28
Lloyd Spiegel en Leif de Leeuw en Sem Jansen zullen het eerste jubileum-dubbelconcert verzorgen.
Jubileum-dubbelconcerten: Cobblestone bestaat al 20 jaar 12 apr, 19:58
Fanatieke lezers Saar Grundel (rechts) en Suus Bakker van basisschool de Leemstee in Bibliotheek Oldenzaal bij de display tafel Kinderjury 2024.
Het beste boek gekozen door kinderen 12 apr, 17:32
Opnieuw bouwen, gebruiken als huis van de stad of het kleiner maken van het stadhuis?
Opties voor toekomst stadhuis zijn op hoofdlijnen uitgewerkt 12 apr, 13:25
Afbeelding
Herdenking April-meistakingen Hengelo 1943 op 29 april 12 apr, 11:56
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 09:04
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01