Shutterstock
Shutterstock

CLASSSH op poppodia

Algemeen

HENGELO - Het Orkest van het Oosten, theaters Deventer Schouwburg, Theater de Spiegel en Wilminktheater Enschede en poppodia Burgerweeshuis, Hedon en Hengelo/Enschede presenteren samen CLASSSH: een frisse klassieke concertbeleving in een onconventionele setting. De eerste CLASSSH vindt plaats op 18 en 20 april met op het programma Tsjaikovski's Vioolconcert en dj's Paulusz en Dogsweater (Zwolle) en Ion Ludwig (Deventer). Impact gegarandeerd! CLASSSH in Enschede volgt eind september 2018 met dj Bas Amro.

CLASSSH gooit alle gebruiken van een klassiek concert overboord behalve de inhoud. Het Orkest van het Oosten wordt in een geheel nieuwe setting gedipt. Het concept bestaat altijd uit dezelfde ingrediënten: symfonieorkest, dirigent, symfonisch muziekwerk, concertzaal en dj/host. De uitwerking verschilt per stad. Aan artistieke kwaliteit wordt nooit getornd, aan ouderwetse muziekmores volop!

Context
"De doelgroep voor symfonische concerten vergrijst, terwijl de interesse voor klassieke muziek vanuit een jonger publiek groter lijkt te worden", aldus Kees Meijer, directeur van het Orkest van het Oosten. "Wij geloven erin dat we dit bredere publiek kunnen aanspreken, als symfonische muziek maar in een aansprekende context wordt gepresenteerd. Daarom hebben wij onze krachten gebundeld met vaste zalen en de poppodia in Deventer, Zwolle en Enschede en zijn we samen op zoek gegaan naar een nieuwe concertbeleving: symfonische muziek in de setting van een popconcert. Dj's, drankjes, 'opwarm'-muziek, visuals en aan het eind napraten aan de bar. Want de overweldigende impact van een goed symfonisch concert, dat gunnen wij iedereen." CLASSH is op 18 april vanaf 20.00 uur in de Deventer Schouwburg, in september volgt een optreden in Enschede.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 18 uur geleden
Afbeelding
Geen voetbal zónder vrijwilligers... 23 mrt, 13:27
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 23 mrt, 09:57
Afbeelding
Geslaagd toernooi van taekwondo-tak Hantei 22 mrt, 12:25
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
Opvangplekken voor Oekraïners 22 mrt, 11:34
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
Techniek Tastbaar bij TCC 22 mrt, 11:26