Afbeelding

OKids wil graag Appeltje van Oranje winnen

Algemeen

OLDENZAAL - De stichting OKids is genomineerd voor een Appeltje van Oranje. Dit is een prijs van het Oranjefonds, bestemd voor initiatieven die bijdragen aan een leefbare samenleving. De Oldenzaalse stichting is actief op het gebied van jeugd- en jongerenactiviteiten, zoals de bekende speelactiviteiten tijdens de diverse vakanties.

De nominatie van OKids is ook ingegeven door het thema van de Appeltjes van Oranje dit jaar: 'jong en sociaal ondernemend'. Ruim 40 jonge initiatiefnemers die met hun initiatief zorgen dat anderen meedoen in de maatschappij maken kans op deze prijs. De uiteindelijk winnaars worden mede bepaald door een stemronde; tot en met 17 januari om middernacht kan nog gestemd worden op OKids - of natuurlijk een ander initiatief - via stem.oranjefonds.nl. Hoe meer mensen stemmen, hoe groter de kans is dat OKids de finale haalt. Uiteindelijk worden namelijk drie finalisten gekozen. Zij moeten zich vervolgens presenteren op een pitchdag, waarna in mei de feestelijke prijsuitreiking is. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 15.000 euro en een beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix.

Activiteiten
Stichting OKids biedt tijdens de schoolvakanties leuke en nuttige activiteiten aan voor een zo laag mogelijke prijs. Hierdoor komen kinderen uit verschillende milieus met elkaar in aanraking. Er ontstaan vriendschappen die anders niet zouden ontstaan. De activiteiten hebben jaarlijks een vast thema en mede hierdoor kijken kinderen erg uit naar de volgende activiteit. Kortom, het mee laten doen van alle kinderen in de samenleving is een thema waar OKids naadloos bij aansluit. OKids hoopt de komende jaren meer kinderen te bereiken en op de lange termijn met elkaar te verbinden. "Het is daarin niet gek om groot te durven denken, want juist daardoor ontstaan soms de mooiste dingen", aldus OKids. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in ederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het steunt jaarlijks met zo'n 30 miljoen euro duizenden initiatieven.

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 19 apr, 15:41
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 19 apr, 15:04
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 19 apr, 13:12