Afbeelding

Warme uitstraling binnenstad Hengelo

Algemeen

HENGELO - De gemeente Hengelo gaat diverse plekken in de binnenstad aanpakken om deze een gezelliger en warmere uitstraling te geven.

De planning is om de Enschedestraat, Langestraat en Burgemeester jansenplein fiks onder handen te nemen. Hiermee moet het 'Hengelose grijs' definitief tot het verleden behoren aldus wethouder Marcel Elferink. De veelal grijze en grauwe binnenstad staat negatief bekend vanwege het ronduit deprimerende uiterlijk, waardoor veel mensen Hengelo links laten liggen. De gemeente trekt in totaal, 3.550.000 euro uit voor dit project.

Het plan
Het plan is om de straten en plein een warmere uitstraling te geven en de voetganger de belangrijkste gebruiker te maken in de binnenstad. De inrichting moet daarom intiemer en knusser worden. Minder een doorgaande route, meer een leuke plek om te verblijven. Het toevoegen van meer groen moet ook helpen bij deze ambitie. Het Burgemeester Jansenplein krijgt voor het stadhuis een betere sfeer. De rest van het Burgemeester Jansenplein volgt bij de oplevering van het stadskantoor.

Nieuw gezicht
De vernieuwing van de Enschedesestraat is de eerste concrete actie uit het Actieplan die uitgevoerd wordt. Na de Enschedesestraat wordt ook het Marktplein grootschalig aangepakt. Elferink: 'We laten zien dat het ons menens is. We pakken nu echt door met de Enschedesestraat en daarna volgen de andere acties uit het Actieplan, zoals het Marktplein waarover de Hengeloe¨r zich massaal heeft uitgesproken. Laat e´e´n ding duidelijk zijn: de komende jaren krijgt onze binnenstad een warme uitstraling.' De gemeente heeft veel overleg gepleegd met betrokkenen in de binnenstad.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 4 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 12 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03