Afbeelding

Facelift voor drinkwaterpunten op het Hulsbeek

Algemeen

OLDENZAAL - Op het Hulsbeek zijn de drinkwaterpunten vernieuwd. Bezoekers kunnen momenteel genieten van vers drinkwater uit bijzonder interessant ogende punten. Dit is namelijk niet zomaar een kraantje, maar ook echt een kunstwerk geworden.

De vijf watertappunten kregen een make-over door kunstenaar Joris ten Vaarwerk van Mr Graffiti. Doel is om de punten aantrekkelijker te maken voor de gebruikers, waaronder juist ook kinderen. Dit is ook onderdeel van een bredere ambitie in Twente om de gezondheid van mensen op veel punten te bevorderen. Want, water drinken is namelijk ook zeker erg gezond. Uit diverse onderzoeken blijkt dat veel mensen chronisch te weinig water drinken, zeker ook in de warmere zomermaanden. Het advies voor een gemiddelde, gezonde volwassen Twentenaar is om 1,5 á 2 liter water per dag te drinken. De GGD Twente heeft de afgelopen jaren al meerdere activiteiten uitgevoerd om het belang van drinkwater te promoten. Het verbeteren van de watertappunten is bekostigd door de Rabobank in het kader van het project 'Banking for Food'.

Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Echtpaar Hofstra - Stappenbeld.
Twee Oldenzaalse echtparen vierden hun 60-jarig jubileum 3 mei, 15:43
Afbeelding
Oldenzaal wipt er fanatiek op los! 3 mei, 15:04
De herdenking in Hengelo. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Oldenzaals tintje bij herdenking van april-meistaking in Hengelo 3 mei, 14:29
Het Syrisch Orthodox vrouwenkoor Oldenzaal zal ook optreden. Ze houden de Aramese vlag vast. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Het Graan en Korenfestival op zaterdag 11 mei in Oldenzaal 3 mei, 12:23
Afbeelding
Herdenking Jan J. Zorn zaterdag 3 mei, 12:07
Foto: Herbert Huizer
Tankenberg mooie beproeving voor Ronde 3 mei, 12:03
bridgen is gezellig
Zomer bridgedrive start op 13 mei 3 mei, 12:00