Afbeelding

Taalpunt Oldenzaal viert 10-jarig jubileum

Algemeen

In 2024 bestaat het Taalpunt Oldenzaal 10 jaar. Dit wordt gevierd met een gezellig feestje op donderdag 23 mei in de Bibliotheek Oldenzaal.

OLDENZAAL - In Oldenzaal zijn er zo’n 3.000 mensen die moeite hebben met lezen, spreken en schrijven van de Nederlandse Taal. Het Taalpunt ondersteunt deze mensen met verschillende projecten zoals het Praathuis, één op één begeleiding, de VoorleesExpress of het Oefenplein. Ook weten de medewerkers van het Taalpunt welke cursussen er zijn om iemand verder te helpen. Het Taalpunt is een initiatief van de Bibliotheek Oldenzaal, Gemeente Oldenzaal, Impuls, ROC van Twente en de Stichting Lezen en Schrijven.

Hoe het begon

In 2014 is het Taalpunt gestart met een training voor 15 taalvrijwilligers. Al snel bereikte dit 32 vrijwilligers in het eerste jaar. Door grote vraag naar diverse aspecten van de taal leren en oefenen is in 2015 gestart met de Leesclub en het laagdrempelige Praathuis. Afgelopen jaren zijn er meer dan 200 enthousiaste deelnemers begeleid door vele vrijwilligers. Veel deelnemers hebben vervolgens meegedaan aan cursussen en formele scholing, (vrijwilligers)werk uitgevoerd en vormen van vrijetijdsbesteding uitgeoefend. Bij het Taalpunt zijn nu 40 taalvrijwilligers actief die mensen individueel, of in groepen begeleiden en zijn er 35 deelnemers die de taal leren.’

Jubileumfeest

Het 10-jarige jubileum wordt gevierd op donderdag 23 mei van 15.00 uur tot ca. 17.00 uur. Inloop vanaf 14.15 uur bij de Bibliotheek Oldenzaal. Er staat een hapje en een drankje klaar. Wethouder Murat Yilidirim is aanwezig en zal de aanwezigen welkom heten. Ook wordt het nieuwe logo voor Taalpunt Oldenzaal onthuld. Belangstellenden zijn van harte welkom bij de Bibliotheek Oldenzaal, In den Vijfhoek 75. Deelname aan het jubileumfeest is gratis en aanmelden is niet nodig.

Vocht rondom hart en langen kunnen een hele impact hebben op je gezondheid.
Vocht waar louter lucht hoort te zijn 2 uur geleden
Afbeelding
Recept: Gestoomde schelvis met wortelmix en botersaus 22 mei, 14:03
Senioren beschermen was een belangrijk aspect van de pandemie. Onder meer door hen vroegtijdig te vaccineren.
ANBO-PCOB: 'Klachten na corona nog vaak niet herkend bij senioren' 21 mei, 11:57
Afbeelding
Rookmelders redden levens 20 mei, 13:51
Afbeelding
Ook ouderen krijgen nog vaak te maken met leeftijdsdiscriminatie 20 mei, 13:47
Snelle behandeling is essentieel, zeker bij een herseninfarct.
Kunt ú een beroerte goed herkennen? 19 mei, 12:44
Bij de historische leeskring worden boeken over de geschiedenis gelezen en besproken.
De historische leeskring: samen boeken kiezen en bespreken 18 mei, 13:54
Afbeelding
Stoelen voor de muziekkoepel 17 mei, 16:56