Afbeelding

Brandweer Twente zoekt voor 13 kazernes nieuwe vrijwilligers

Algemeen

Brandweer Twente is gestart met de nieuwe wervingscampagne. Met de slogan van deze campagne ‘Een pieper? Lang zo gek nog niet’ gaan ze op zoek naar nieuwe vrijwilligers in dertien kazernes, waaronder die in Denekamp, Losser, Ootmarsum, Tubbergen en Weerselo.

TWENTE - Brandweervrijwilligers zetten zich met veel passie in om inwoners van Twente te helpen bij een calamiteit. Bij Brandweer Twente zijn bijna 700 vrijwilligers actief. Jaarlijks bestrijden ze samen met de beroepsbrandweermensen vanuit 29 kazernes zo’n 4.000 incidenten. “Als vrijwilliger draag je bij aan een veiliger Twente. Ontdek de uitdaging, voldoening en passie van het brandweerwerk. De brandweer past ook bij jou! Zet de stap naar de warmste werkgever van Nederland en solliciteer!”, luidt de oproep van Ralf van den Heuvel, sectorhoofd Incidentbestrijding bij Brandweer Twente. 

Twente rekent op je
Brandweer Twente zoekt vrijwilligers die binnen enkele minuten bij de kazerne kunnen zijn om mee uit te rukken naar een incident. Mensen die daadkrachtig, deskundig en behulpzaam zijn. Vrijwilligers zijn onderdeel van een hecht team en ontvangen vergoedingen voor opleiding, oefeningen en voor hun inzet bij een calamiteit. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. De inzet van vrijwilligers hierbij is cruciaal. De inwoners van Twente rekenen 24/7 op de brandweer.

Geïnteresseerden vinden meer informatie op www.werkenbijbrandweertwente.nl en zijn altijd welkom bij de deelnemende kazernes om bijvoorbeeld te kijken bij een oefenavond en de sfeer te proeven. Gedurende de campagneperiode organiseren de kazernes activiteiten om mensen te enthousiasmeren. Solliciteren kan tot en met 17 maart via de bovenstaande website. 

Op 7 maart houdt Brandweer Twente ook een informatiebijeenkomst op de Twente Safety Campus in Enschede. Op die avond nemen ze op hun oefenterrein Troned geïnteresseerden mee in de wereld van de brandweer. Ze vertellen hoe het is om vrijwilliger te zijn, hoe de opleiding is opgebouwd en wat het betekent voor jouw dagelijkse leven. Op het oefenterrein mag je het werk van de brandweer zelf ervaren en beleven. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan via de website werkenbij brandweertwente.nl.

Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 14 uur geleden
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 15 uur geleden
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 19 apr, 15:41
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 19 apr, 15:04
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 19 apr, 13:12
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 19 apr, 12:57
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 19 apr, 12:49