De introductie van het nieuwe materieel verliep ook niet bepaald vlekkeloos. Maar FNV maakt zich vooral zorgen over de personele gevolgen van Arriva's beleid. (Foto: Arriva/Lars Smook)
De introductie van het nieuwe materieel verliep ook niet bepaald vlekkeloos. Maar FNV maakt zich vooral zorgen over de personele gevolgen van Arriva's beleid. (Foto: Arriva/Lars Smook) Foto: Lars Smook

Dreigende staking in het OV

Algemeen

Reizigers in het streekvervoer moeten rekening houden met een mogelijke staking op korte termijn. Dinsdag stelde vakbond FNV een ultimatum aan vervoersbedrijf Arriva. Uiterlijk komende dinsdag 5 maart om 17.00 uur moet men tegemoetkomen aan de gestelde eisen.

TWENTE - Op 10 december afgelopen jaar nam Arriva het streekvervoer in Twente over van vervoersbedrijf Keolis. Het werd een grote chaos, zowel voor reizigers als chauffeurs. Zo zorgde aangepaste dienstregeling voor veel vertragingen en busuitval. Er werd ook gesleuteld aan rij- en rusttijden wat zich vertaalde in een grotere werkdruk. Zo hebben chauffeurs niet langer een half uur aaneengesloten pauze. De tijd bij buswissels zou zelfs te kort zijn voor een plaspauze. Ook vanuit het perspectief van de passagiers ging van alles mis; van lange vertragingen tot geheel uitvallende bussen. Hierdoor kregen chauffeurs een bak ellende over zich heen, terwijl ook zij slachtoffer zijn van Arriva’s beleid. De actiebereidheid is dan ook hoog volgens de vakbond.

Eisen
Vakbond FNV stelt als belangrijkste eis dat Arriva de afspraken herstelt die bij Keolis van kracht waren. Zo moeten chauffeurs 30 minuten aaneengesloten pauze kunnen nemen en moet er extra tijd komen voor de buswissel.

Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 13 uur geleden
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 14 uur geleden
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 19 apr, 15:41
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 19 apr, 15:04
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 19 apr, 13:12
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 19 apr, 12:57
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 19 apr, 12:49