Afbeelding

Lezing over kloosterleven

Algemeen

OLDENZAAL - Gregor Dijkhuis geeft een lezing bij Cuso Oldenzaal over kloosterordes en kloosterleven. Hij gaat in op het ontstaan van verschillende kloosterordes en belicht aspecten van kloosterbouw en kloosterleven. 

“Zonder kloosters zou Europa sociaaleconomisch, cultureel en maatschappelijk geen schim geworden zijn van wat het is”, aldus Dijkhuis. “In de Middeleeuwen komt het kloosterleven tot grote bloei. Kloosters ontwikkelen zich tot de belangrijkste centra van kennis, cultuur en ontwikkeling.”

De lezing is op dinsdag 12 december om 14.00 uur in Hotel het Landhuis aan de Bentheimerstraat 118 in Oldenzaal. Cuso Oldenzaal kent geen leden, dus iedereen is van harte welkom bij de lezing. De entree bedraagt 5 euro per persoon.

Afbeelding
Eerste kievitsei van Overijssel gevonden 10 uur geleden
Loek Smidt, Rudi Platvoet en Peter van Esch (v.l.n.r.) maken deel uit van het team van deskundige vrijwilligers van het Belastingspreekuur.
Digitaal belastingaangifte doen wordt een fluitje van een cent 14 uur geleden
:Loat soezen den kloot op het Hulsbeek! (Tekst/foto: Martin Meijerink)
't Hoekje houdt weer Hulsbeekronde 2 mrt, 15:23
Afbeelding
Brandweer Twente zoekt voor 13 kazernes nieuwe vrijwilligers 2 mrt, 13:20
Zeker brieven, met hun formele taalgebruik en vaak complexere materie, zijn niet altijd duidelijk voor de ontvangers. Geef dit door, zo roept de gemeente op.
Gemeente Oldenzaal wil teksten verder verbeteren 2 mrt, 12:54
Afbeelding
Oldenzaal centraal in Ronde van Overijssel 1 mrt, 16:21
De introductie van het nieuwe materieel verliep ook niet bepaald vlekkeloos. Maar FNV maakt zich vooral zorgen over de personele gevolgen van Arriva's beleid. (Foto: Arriva/Lars Smook)
Dreigende staking in het OV 1 mrt, 16:18
De Stolpersteine zijn een blijvende herinnering aan de vermoorde Oldenzalers. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Wandel mee en ontdek de bijzondere Stolpersteine 1 mrt, 15:56