Afbeelding

Brandveilig met peuters in huis

Algemeen

OLDENZAAL - De Brandweer Twente en Loes opvoedingsondersteuning houden op maandag 11 december een informatieve bijeenkomst over peuters en brandveiligheid. 

Jonge gezinnen lopen statistisch een groter risico op brand; ze zijn vaak wat drukker, er is veel afleiding en kinderen die net kunnen kruipen en lopen herkennen minder snel gevaren. Zeker rond de feestdagen zijn er dingen om extra alert op te zijn, zoals het gebruik van kaarsen op tafel en sfeerverlichting. Ook een kerstboom kan bepaalde brandrisico’s met zich meebrengen zoals bij kortsluiting. De bijeenkomst is op 11 december van 10.30 tot 11.30 uur in de bibliotheek in winkelcentrum Vijfhoek. Deelname is gratis, aanmelden kan via www.loes.nl/agenda. Hier staan ook andere interessante bijeenkomsten van Loes.

Afbeelding
Eerste kievitsei van Overijssel gevonden 8 uur geleden
Loek Smidt, Rudi Platvoet en Peter van Esch (v.l.n.r.) maken deel uit van het team van deskundige vrijwilligers van het Belastingspreekuur.
Digitaal belastingaangifte doen wordt een fluitje van een cent 13 uur geleden
:Loat soezen den kloot op het Hulsbeek! (Tekst/foto: Martin Meijerink)
't Hoekje houdt weer Hulsbeekronde 2 mrt, 15:23
Afbeelding
Brandweer Twente zoekt voor 13 kazernes nieuwe vrijwilligers 2 mrt, 13:20
Zeker brieven, met hun formele taalgebruik en vaak complexere materie, zijn niet altijd duidelijk voor de ontvangers. Geef dit door, zo roept de gemeente op.
Gemeente Oldenzaal wil teksten verder verbeteren 2 mrt, 12:54
Afbeelding
Oldenzaal centraal in Ronde van Overijssel 1 mrt, 16:21
De introductie van het nieuwe materieel verliep ook niet bepaald vlekkeloos. Maar FNV maakt zich vooral zorgen over de personele gevolgen van Arriva's beleid. (Foto: Arriva/Lars Smook)
Dreigende staking in het OV 1 mrt, 16:18
De Stolpersteine zijn een blijvende herinnering aan de vermoorde Oldenzalers. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Wandel mee en ontdek de bijzondere Stolpersteine 1 mrt, 15:56