Naast chocolade worden drie scholen ook getrakteerd op een schrijversbezoek.
Naast chocolade worden drie scholen ook getrakteerd op een schrijversbezoek.

Feest bij bieb: chocolade en schrijfster op bezoek!

Algemeen

De bibliotheken van Oldenzaal, Hengelo en Hof van Twente blikken met enthousiasme terug op het leesbevorderingsproject wat zij de afgelopen jaren uitvoerden in samenwerking met de basisscholen. Onder de noemer ‘Bibliotheek op School’ worden leerlingen actief gestimuleerd om (meer) te lezen.

OLDENZAAL - De leesconsulenten van de bibliotheken hebben deze maand ook een leuke bedankje gebracht aan de ruim 40 deelnemende scholen in het werkgebied. Wie jarig is trakteert, immers. Om het 10-jarig jubileum te vieren brachten de leesconsulenten iets lekkers naar de scholen die met deze landelijke aanpak werken aan leesplezier en leesbevordering. Met de Bibliotheek op school slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school.

Schrijfster op bezoek
In elke gemeente is bij één van de chocoladedozen een Gouden Ticket onder de wikkel geschoven, waarmee de school naast de feestchocolade ook een schrijversbezoek krijgt. De gelukkige winnaars van dit bezoek zijn geworden: IKC de Hunenborg in Hengelo, OBS de Linde (locatie De Thij) in Oldenzaal en Basisschool de Albatros in Goor. De bezoeken van de -vooral in de jeugdliteratuur- bekende schrijfster Maren Stoffels zullen in december plaatsvinden. Een leuke insteek dus om zo eens kennis te maken.

Afbeelding
Gabbiano: stijlvol én met oog voor kwaliteit! 23 uur geleden
Afbeelding
O.C.V. de Vennemuskes houdt een Kerstbingo 9 dec., 15:42
Afbeelding
Voetenbord met tv-lift bij totaalBED 9 dec., 11:47
Afbeelding
Lezing over kloosterleven 8 dec., 16:41
Afbeelding
Muze Kwartet treedt op in het Stadsheater De Bond 8 dec., 15:28
Afbeelding
Enquête parkeren in de binnenstad 8 dec., 13:42
Afbeelding
Brandveilig met peuters in huis 8 dec., 13:39
Afbeelding
Vrijwilligers in het zonnetje gezet 8 dec., 12:36