Afbeelding
Foto:

Winterse wonderlanden in Twente: Kerstmarkt in Oldenzaal

Algemeen

OLDENZAAL - Kun je de geur van versgebakken koekjes en glühwein al ruiken? Het is weer zover: de sfeervolle kerstmarkten in Twente staan voor de deur. Elk jaar transformeren de steden en dorpen in het oosten van Nederland in een echt winterwonderland. 

Bezoekers kunnen tijdens kerstmarkten genieten van onder andere versgebakken koekjes, oliebollen, warme chocolademelk, glühwein en andere traditionele lekkernijen. Ontdek kraampjes vol unieke cadeau-ideeën, handgemaakt door lokale ambachtslieden. Muziek van kerstkoren vult de lucht, kom schaatsen of misschien zijn er wel ijssculpturen te bekijken. Met een beetje geluk is er zelfs sneeuw om de winterse sfeer van de kerstmarkt compleet te maken.

De kerstmarkt in Oldenzaal

Ook Oldenzaal zal in kerstsferen zijn in december. In heel december kan er geschaatst worden op het Plechelmusplein. Op zaterdag 16 en zondag 17 december is er een kerstweekend in Oldenzaal. Er zullen ‘ijscarvers’ aanwezig zijn die ijssculpturen zullen maken met ijs en sneeuw. Naast de ijssculpturen zullen er ook genoeg andere kerstactiviteiten te doen zijn, zoals het drinken van glühwein, het bekijken van straattheater en allerlei kraampjes met kerstartikelen zullen in het centrum te vinden zijn. Ook is er een schaapskooi aanwezig waar de schapen uiteraard geaaid mogen worden.

Afbeelding
Gabbiano: stijlvol én met oog voor kwaliteit! 10 dec., 09:55
Afbeelding
O.C.V. de Vennemuskes houdt een Kerstbingo 9 dec., 15:42
Afbeelding
Voetenbord met tv-lift bij totaalBED 9 dec., 11:47
Afbeelding
Lezing over kloosterleven 8 dec., 16:41
Afbeelding
Muze Kwartet treedt op in het Stadsheater De Bond 8 dec., 15:28
Afbeelding
Enquête parkeren in de binnenstad 8 dec., 13:42
Afbeelding
Brandveilig met peuters in huis 8 dec., 13:39
Afbeelding
Vrijwilligers in het zonnetje gezet 8 dec., 12:36