Afbeelding
Foto: Picasa

Echtpaar viert mooi 65-jarig jubileum

Algemeen

Afgelopen dinsdag was het feest in de Amanshoeve in Agelo. De bekende Denekampse dichter, schrijver en zanger Hendrik Haverkort en zijn vrouw Vera waren die dag 65 jaar getrouwd.

AGELO - Hendrik Haverkort (90) en zijn Vera (93) zijn beide geboren in Enschede. De vonk sloeg over op een avondje volksdansen in Enschede, zo is het gekomen en zo is het gebleven. Ze hadden volgens zeggen veel te lang verkering, het was de tijd van de woningschaarste, Toch werden ze ingeloot en kregen een nieuwbouwwoning op het Stadsveld in Enschede aangewezen, waar ze veertig jaar hebben gewoond. 

Werkzaam leven
Hendrik Haverkort ging als 18 jarige werken bij Wagener Bouwmaterialen waar hij zich opwerkte tot directeur. In het begin werkten daar acht personen maar toen Hendrik het bedrijf verliet werkten er ruim 250 medewerkers. Vera Lohuis (93) was werkzaam bij de firma Blijdenstein en later deed ze de boekhouding bij Spinnerij Oosterveld. Ze verhuisden naar Denekamp waar ze veertig jaar hebben gewoond, maar sinds enkele maanden wonen ze naar volle tevredenheid in de Amanshoeve in Agelo. Het echtpaar heeft een zoon Norbert (62) die vol trots spreekt over zijn ouders. Zo vertelt Norbert dat vader een gezien lid is lid is van de KBO Denekamp, en dat hij zitting had in het CDA-bestuur van Dinkelland.

Goede zorg
Nu de gezondheid van moeder hen zorgen baart moest het besluit worden genomen om te verhuizen naar een tehuis waar zorg opmaat wordt geboden. Was in eerste instantie de indicatie voor zorg op maat niet voldoende, nu hebben ze die gevonden in de Amanshoeve in Agelo. Norbert vertelt vol trots over zijn ouders, hij blikt met volle tevredenheid terug op de de vele reizen die zijn ouders hebben ondernomen nadat vader met de VUT ging. Ze bezochten Amerika, Mexico, Nepal, en samen ging hij met met zijn ouders naar Rusland en St Petersburg. Volgens Norbert hebben zijn ouders een goed besluit genomen; de zorgtaken voor zijn vader werden te zwaar.

Veelzijdig man
Hendrik Haverkort is een veelzijdig man zo blijkt. Hij dicht, schrijft elke dag een limerick en blijft scheppend in de weer. Een echte bezige bij.  Wekelijks publiceert hij een gedicht in het weekblad DinkelVisie Denekamp. Hendrik schreef meer dan 300 gedichten in het Nederlands en ruim 200 gedichten in het Twents dialect. In Denekamp is hij zanger en bestuurslid van het wijkkoor ‘De Leuj-Pin.’ Vader schreef zijn eerste gedicht toen hij Norbert werd geboren. In 2000 schreef hij een nieuw Denekamps volkslied ‘Deankaamp’. Hendrik heeft bundels uitgegeven met Twentse ‘riemweurdkes’ en een aantal Twentstalige moppen boeken zijn ook van zijn hand. Hendrik was ook docent voor het senioren Web, hij verzorgde geheel zelfstandig computer lessen voor senioren. Moeder Vera was meer dan dertig jaar actief voor de reumapatiënten vereniging in Enschede. Vera was voor velen een luisterend oor. Het Denekamps mannenkoor ‘De Leuj-Pin’ kwam optreden en deze zorgden voor een vrolijk en feestelijk samen zijn.

Samen zingt het echtpaar en de familie het Denekamps volkslied.
Afbeelding
Gabbiano: stijlvol én met oog voor kwaliteit! gisteren
Afbeelding
O.C.V. de Vennemuskes houdt een Kerstbingo 9 dec., 15:42
Afbeelding
Voetenbord met tv-lift bij totaalBED 9 dec., 11:47
Afbeelding
Lezing over kloosterleven 8 dec., 16:41
Afbeelding
Muze Kwartet treedt op in het Stadsheater De Bond 8 dec., 15:28
Afbeelding
Enquête parkeren in de binnenstad 8 dec., 13:42
Afbeelding
Brandveilig met peuters in huis 8 dec., 13:39
Afbeelding
Vrijwilligers in het zonnetje gezet 8 dec., 12:36