Expeditie Springendal: een wandeling van ruim vijf kilometer met landschapsecoloog Fons Eysink.
Expeditie Springendal: een wandeling van ruim vijf kilometer met landschapsecoloog Fons Eysink.

Expeditie Springendal: voor natuurliefhebbers

Algemeen

HEZINGEN - Wandel- en natuurliefhebbers worden uitgenodigd voor Expeditie Springendal, een levendige wandeling door prachtige natuur met landschapsecoloog Fons Eysink. De tocht is op zaterdag 7 oktober.

De route start bij Hoeve Springendal, waar eigenaar Walter Brunninkhuis de deelnemers ontvangt. Hij vertelt over het natuurbeheer op zijn landgoed. Vervolgens gaat Eysink met de deelnemers op pad en leidt hen onder andere langs de bronvijvers van het Springendal en vertelt over onder meer het bijzondere water- en bodemsysteem in dit gebied. Bij deze bronvijvers zijn de afgelopen maanden werkzaamheden uitgevoerd, die zich in oktober in de afrondende fase bevinden. De werkzaamheden hebben alles te maken met het behoud van het typisch Springendalse watersysteem. Nut en noodzaak hiervan komen uitgebreid aan bod tijdens de wandeling, de eerste effecten van de werkzaamheden zijn dan al goed zichtbaar.
Na afloop van de expeditie ontvangt Brunninkhuis de wandelaars met koffie, thee en de befaamde appeltaart van Hoeve Springendal.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via projectspringendal.nl/expeditie. De wandeling heeft een lengte van ruim 5 kilometer, gaat om 8.30 uur van start en duurt zo’n 1,5 uur. Er is plek voor 15 deelnemers. Bij veel belangstelling wordt een tweede wandeling later op de ochtend (start om 10.30 uur) gepland. Deelnemers ontvangen hierover tijdig bericht. 

Natura 2000

Expeditie Springendal wordt georganiseerd in het kader van de Natura 2000-werkzaamheden in het gebied Springendal en Dal van de Mosbeek. De komende jaren werken LTO Noord en diverse natuur- en belangenorganisaties samen om een omvangrijk Natura 2000-programma uit te voeren. Een programma dat erop gericht is de schoonheid en diversiteit van dit beschermde natuurgebied in stand te houden en de vele bijzondere planten- en diersoorten die in het gebied leven een kans te geven op voortbestaan.

Afbeelding
Gabbiano: stijlvol én met oog voor kwaliteit! 10 dec., 09:55
Afbeelding
O.C.V. de Vennemuskes houdt een Kerstbingo 9 dec., 15:42
Afbeelding
Voetenbord met tv-lift bij totaalBED 9 dec., 11:47
Afbeelding
Lezing over kloosterleven 8 dec., 16:41
Afbeelding
Muze Kwartet treedt op in het Stadsheater De Bond 8 dec., 15:28
Afbeelding
Enquête parkeren in de binnenstad 8 dec., 13:42
Afbeelding
Brandveilig met peuters in huis 8 dec., 13:39
Afbeelding
Vrijwilligers in het zonnetje gezet 8 dec., 12:36