Gamma Almelo geeft tips over gereedschap.
Gamma Almelo geeft tips over gereedschap.

Gamma geeft tips over gereedschap

Algemeen

ALMELO - Wat hoort er thuis in jouw eerste gereedschapskist? Gamma Almelo geeft tips. Met dit basisgereedschap pak je elke huis-tuin-en-keukenklus gewoon zelf aan.

Volle goede moed stap je de Gamma in: jij gaat eens even wat basisgereedschap uitzoeken. Appeltje eitje, toch? Eenmaal aangekomen bij het gereedschap raak je lichtelijk verward: steekbeitels, gutsen, holpijpen, kopkniptangen, koevoeten en lijmklemmen… Waar moet je beginnen? Wij hebben een lijst voor jou samengesteld met het ultieme basisgereedschap. Het is daarnaast slim om niet te veel te kopen: houd het echt bij de basis, je kunt altijd iets extra’s halen voor een specifieke klus of gereedschap huren. Kies voor kwaliteit!

Dit basisgereedschap moet je in huis hebben

SchroevendraaiersKies voor een set met de meest gebruikte schroevendraaiers: kruiskop (of Philips schroevendraaier), een sleufschroevendraaier (of platte schroevendraaier), en een Torx schroevendraaier (een stervormige schroevendraaier).

Hamer. Met een klauwhamer van 225 gram zou je de meeste klussen in en om het huis moeten kunnen doen. Een zachte grip is extra fijn als je meerdere klussen moet doen: je handen zullen je dankbaar zijn.

RolbandmaatMeten is weten, dat weet jij ook. Een goede rolbandmaat is dan ook je beste klusmaat. Dit exemplaar heeft een magnetische haak en is 8 meter lang. Extra makkelijk in gebruik!

Tangen. Er zijn heel veel soorten tangen te koop. Maar jij laat je niet gek maken: kies in de basis voor een nijptang (om bijvoorbeeld spijkers te verwijderen) en een combinatietang (vastpakken, buigen, knippen).

Goed afbreekmes. Altijd handig om bepaalde dingen kaarsrecht mee af te snijden. Zorg dat je altijd een set nieuwe mesjes op voorraad hebt en gebruik geen botte mesjes.

Steek- en ringsleutels. De sleutel tot succes: een goede set steek- en ringsleutels om veel kracht te zetten op een moer of een bout. Lees meer over sleutels in ons klusadvies.

Laserwaterpas. Om te zorgen dat planken en andere zaken récht gemonteerd worden komt een laserwaterpas goed van pas. Doordat de laserwaterpas een duidelijk zichtbare lijn projecteert, kun jij je handen vrij houden.

Plamuurmes. Een klein plamuurmes is multifunctioneel: je kunt er plamuur mee aanbrengen, maar ook oude verf mee afschrapen.

Veiligheidsbril. We zeiden het hierboven al: een veiligheidsbril is essentieel als je zuinig bent op je ogen. Zet de bril altijd op!

Accuschroefboormachine. Met een accuschroefboormachine kun je alle klusjes in huis aan: schroeven verwijderen of juist dingen in elkaar zetten, door hout of metaal boren - geen probleem. Kies voor een basismodel, zoals deze accuschroefboormachine van Gamma huismerk. Je leest nog meer over boren op de Klusadvies pagina van Gamma Almelo. Kom gerust langs, want het vakkundige team staat klaar om jouw gereedschapskist vakkundig te vullen!

Afbeelding
Gabbiano: stijlvol én met oog voor kwaliteit! gisteren
Afbeelding
O.C.V. de Vennemuskes houdt een Kerstbingo 9 dec., 15:42
Afbeelding
Voetenbord met tv-lift bij totaalBED 9 dec., 11:47
Afbeelding
Lezing over kloosterleven 8 dec., 16:41
Afbeelding
Muze Kwartet treedt op in het Stadsheater De Bond 8 dec., 15:28
Afbeelding
Enquête parkeren in de binnenstad 8 dec., 13:42
Afbeelding
Brandveilig met peuters in huis 8 dec., 13:39
Afbeelding
Vrijwilligers in het zonnetje gezet 8 dec., 12:36