Afbeelding
Foto: Shutterstock

‘Oldenzaal digiTAAL’ pakt basisvaardigheden aan

Algemeen

OLDENZAAL - In Nederland zijn momenteel zo’n 2,5 miljoen mensen die moeite hebben met lezen, rekenen en het gebruik van computer of smartphone. Dit is van grote invloed op de manier waarop iemand kan meedoen in de maatschappij. Daarom gaat Oldenzaal aan de slag om deze basisvaardigheden te verbeteren. Dit gebeurt onder de naam Oldenzaal digiTAAL. 

Wethouder Murat Yildirim: “In ons raadsprogramma staat: ‘Iedereen doet mee’. Dat is ook onze richtlijn bij ons Oldenzaalse taaloffensief. We gaan met lokale partners in gesprek om samen een plan te maken.” Om goed mee te kunnen doen in onze samenleving, moet je kunnen lezen, schrijven, rekenen en digitale kennis hebben. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom iemand hiermee moeite heeft. Met Oldenzaal digiTAAL krijgen Oldenzalers de kans om basisvaardigheden te leren of ze te verbeteren. 

De 14 Twentse gemeenten werken onder de naam ‘Samen Sterk Staan’ samen om laaggeletterdheid in Twente aan te pakken. Oldenzaal sluit zich hierbij aan. Bibliotheken, Stichting Lezen en Schrijven, ROC van Twente en andere scholen, maatschappelijke organisaties, werkgevers en het Leerwerkloket Twente zijn hierbij betrokken. Oldenzaal gaat daarnaast aan de slag met een lokaal plan. 

Afbeelding
Dementietafel Beleven in Muziek 28 sep., 16:31
Afbeelding
Werken op Kind-jeugdlocatie de Molenwiek van Aveleijn 27 sep., 20:06
Afbeelding
'Wil je niet missen: Pasar Malam Asia in Enschede!' 27 sep., 17:23
Afbeelding
'Twentse nuchterheid is de kracht van Voshaar' 27 sep., 13:25
Afbeelding
Een avondje uit met het Blauwnet Avondretour 24 sep., 18:22
Afbeelding
Expeditie Springendal: voor natuurliefhebbers 24 sep., 13:39
Afbeelding
Grote Clubactie start in Oldenzaal 23 sep., 17:30
Afbeelding
Gamma geeft tips over gereedschap 23 sep., 10:16