Sandra Schipper vindt de opening van de nieuwe Pelgrim een logisch moment om het stokje over te dragen aan een nieuwe directeur.
Sandra Schipper vindt de opening van de nieuwe Pelgrim een logisch moment om het stokje over te dragen aan een nieuwe directeur.

Directeur neemt afscheid van Oldenzaalse Musea

Algemeen

OLDENZAAL - Directeur Sandra Schipper neemt na ruim zeven jaar afscheid van de Stichting Oldenzaalse Musea. Het stokje overnemen? De vacature staat nog tot 21 september open.

Momenteel wordt er nog hard gewerkt aan het nieuwe museum de Pelgrim dat op 30 september opent. Een natuurlijk moment voor de huidige directeur om afscheid te nemen. Schipper: “De opening van de nieuwe Pelgrim is voor mij een heel mooi en logisch moment om het stokje over te dragen. Ik ben enorm trots op alles wat we de afgelopen jaren hebben neergezet waarmee Oldenzaals erfgoed weer op de kaart staat.” 

In de afgelopen jaren heeft de stichting een ware metamorfose ondergaan. In 2018 is museum het Palthe Huis volledig verbouwd, inclusief nieuwbouw, en is er gewerkt aan vernieuwende programmering. In de afgelopen jaren wisten hierdoor steeds meer bezoekers, waaronder zeker ook Oldenzalers, het museum te vinden. Ook krijgen alle kinderen van de basisscholen in Oldenzaal een les uit de leerlijn ‘Erfgoed verbindt Oldenzaal’. 

Met de opening van de Pelgrim is de cirkel rond en staat er een volledig vernieuwde organisatie. De nieuwe directeur komt in een team van zo’n tien medewerkers dat werkt voor de Oldenzaalse Musea. Zelf omschrijft het team zich als ‘open, dynamisch en creatief’. Niet per se een standaard museale organisatie. “Maar juist dat maakt het werken bij deze stichting ook zo enorm leuk”, zegt Schipper. “We werken projectmatig en zijn altijd bezig met nieuwe plannen. Erfgoed is voor ons zoveel meer dan alleen een museumbezoek”.

Meer informatie over de vacature is te vinden op www.palthehuis.nl/vacatures.

Afbeelding
Dementietafel Beleven in Muziek 28 sep., 16:31
Afbeelding
Werken op Kind-jeugdlocatie de Molenwiek van Aveleijn 27 sep., 20:06
Afbeelding
'Wil je niet missen: Pasar Malam Asia in Enschede!' 27 sep., 17:23
Afbeelding
'Twentse nuchterheid is de kracht van Voshaar' 27 sep., 13:25
Afbeelding
Een avondje uit met het Blauwnet Avondretour 24 sep., 18:22
Afbeelding
Expeditie Springendal: voor natuurliefhebbers 24 sep., 13:39
Afbeelding
Grote Clubactie start in Oldenzaal 23 sep., 17:30
Afbeelding
Gamma geeft tips over gereedschap 23 sep., 10:16