Een praatgroep is een leuke manier om toch onder de mensen te blijven.
Een praatgroep is een leuke manier om toch onder de mensen te blijven. Foto: Shutterstock

Praatgroep voor mannen tegen eenzaamheid in Oldenzaal

Algemeen

Binnenkort start Impuls met een Mannengespreksgroep voor senioren. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen heren, van zeventig jaar en ouder, in gesprek met elkaar over het leven van alledag.

OLDENZAAL - Mannen vanaf een jaar of zeventig zien vaak hun wereld kleiner worden. Het betaalde werk is voor de meeste senioren verleden tijd. De kinderen zijn de deur uit en soms ervaar je een dag als saai of mis je zingevende activiteiten. Het aantal sociale contactmomenten is afgenomen waardoor het gevoel kan ontstaan dat je niet meer echt meetelt in de samenleving. De afgelopen jaren is er gelukkig steeds meer aandacht gekomen voor dit soort thema’s en de negatieve effecten die eenzaamheid heeft op je brede leefplezier.

Brede insteek
In de mannengespreksgroep wordt gesproken over wat er in het leven allemaal voorbijkomt. Dagelijkse dingen zoals sport, hobby’s, verduurzaming van je huis, fit blijven, vakanties nu en vroeger, muziek en plaatselijke historie. De leden van de groep geven zelf aan waar hun belangstelling naar uit gaat. Een heel brede insteek dus. Het belangrijkste doel is in verbinding blijven met elkaar. Door het uitwisselen van meningen en ervaringen wordt ook je blik op het leven en de wereld verruimd. De ervaring leert dat dit positieve energie oplevert en dat je geprikkeld wordt om niet achterover te leunen. Er zijn genoeg uitdagingen om voor te gaan.

Wanneer en waar
Er zijn acht bijeenkomsten, om de veertien dagen, en worden gehouden bij Boerderij Stakenboer aan de burgemeester Wallerstraat 115 in Oldenzaal. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 19 september van 14.00 uur tot 16.00 uur. Gespreksleider van de bijeenkomsten is Louis Harmelink. Hij is Seniorencoach en ervaren in het begeleiden van groepsactiviteiten voor senioren. De kosten bedragen 50 euro, materiaal, koffie en thee.

Aanmelden
Aanmelden kan bij Impuls via telefoonnummer 0541 571414 of per mail: info@impuls-oldenzaal.nl

Afbeelding
Dementietafel Beleven in Muziek 28 sep., 16:31
Afbeelding
Werken op Kind-jeugdlocatie de Molenwiek van Aveleijn 27 sep., 20:06
Afbeelding
'Wil je niet missen: Pasar Malam Asia in Enschede!' 27 sep., 17:23
Afbeelding
'Twentse nuchterheid is de kracht van Voshaar' 27 sep., 13:25
Afbeelding
Een avondje uit met het Blauwnet Avondretour 24 sep., 18:22
Afbeelding
Expeditie Springendal: voor natuurliefhebbers 24 sep., 13:39
Afbeelding
Grote Clubactie start in Oldenzaal 23 sep., 17:30
Afbeelding
Gamma geeft tips over gereedschap 23 sep., 10:16