Het echtpaar Van Asperen.
Het echtpaar Van Asperen.

Charda en Gerard van Asperen 60 jaar nog steeds gelukkig getrouwd

Algemeen

60 jaar samen is een hele tijd. Lief en leed gedeeld en nog steeds gelukkig. Wie wil dat nu niet? Gerard en Charda van Asperen zijn het gelukkige stel dat afgelopen dinsdag 30 mei 60 jaar waren getrouwd.

OLDENZAAL - Omringt door familie en vrienden vierden ze die dag met elkaar. Als we ze vragen hoe het gelukt is om 60 jaar getrouwd te blijven is het antwoord steevast: “Een kwestie van geven en nemen.” Ze zijn op latere leeftijd naar Oldenzaal gekomen. Charda is zelf opgegroeid in Maassluis. In een gezin met 5 broers en 2 zussen was er altijd genoeg te doen. Helpen in de winkel van haar vader, zorgen voor de kleine broers en zussen en ondertussen leerde ze Gerard kennen.

Gerard, een jongeman uit een arbeidersgezin met een voorliefde voor motoren. Hij heeft in de loop der jaren veel kennis en ervaring opgedaan in het installatiewerk en kan vol trots vertellen over zijn mooie projecten. De eerste jaren van hun huwelijk hebben ze gewoond in Dordrecht. Ze hebben ook gewoond in Nieuwekerk aan de IJssel en Maasluis. 

Hoe kom je dan in Oldenzaal terecht? En hoe wordt je dan een tukker? Toen hun zoon Gert-Jan een Twentse ontmoette was het even wennen aan de taal die ze sprak. Wonen in Twente werd een echte optie toen hun zoon en dochter beide in Oldenzaal kwamen te wonen. De eerste woning aan de Morslaan was een schot in de roos. Dichtbij het mooie Hulsbeek waar ze veel hebben gewandeld. Nu wonen ze in een mooie woning in het centrum, waar alles gelijkvloers is. Nog steeds gelukkig met elkaar en gelukkig in Oldenzaal.

Hoewel het wel blijft wennen, om als westerling te wonen in het Twentse land. Charda heeft nooit kunnen wennen aan de taal, gelukkig houden de buurvrouwen er wel rekening mee. Gerard is een echte ondernemer en kan zich nog wel eens verbazen over het Twentse noaberschap. Dankbaar voor de tijd die ze van God gekregen hebben genieten ze van de natuur, de kinderen kleinkinderen en van elkaar. Zoals Charda en Gerard zeggen: een boek lezen in onze mooie tuin, af en toe wat wandelen en de visite van familie is precies zoals we onze oude dag graag invullen.

Gezellig samen aan de Hoftafel in de Hofkeuken (foto: Martin Meijerink).
Weer maandelijks samen eten en genieten in de Hofkerk 13 apr, 18:29
Afbeelding
Waarom een kampeertent essentieel is voor de perfecte kampeertrip 13 apr, 11:28
Lloyd Spiegel en Leif de Leeuw en Sem Jansen zullen het eerste jubileum-dubbelconcert verzorgen.
Jubileum-dubbelconcerten: Cobblestone bestaat al 20 jaar 12 apr, 19:58
Fanatieke lezers Saar Grundel (rechts) en Suus Bakker van basisschool de Leemstee in Bibliotheek Oldenzaal bij de display tafel Kinderjury 2024.
Het beste boek gekozen door kinderen 12 apr, 17:32
Opnieuw bouwen, gebruiken als huis van de stad of het kleiner maken van het stadhuis?
Opties voor toekomst stadhuis zijn op hoofdlijnen uitgewerkt 12 apr, 13:25
Afbeelding
Herdenking April-meistakingen Hengelo 1943 op 29 april 12 apr, 11:56
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 09:04
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01