De eerste editie was gelijk een daverend succes.
De eerste editie was gelijk een daverend succes. Foto: Picasa

Eerste Graan & Korenfestival in Oldenzaal was zeer geslaagd

Algemeen

In het verleden was het de bedoeling om in de Tuin van Soer elf appartementen met een parkeerkelder te bouwen. Gelukkig is dat er niet van gekomen. En zo blijft de markante tuin het stadshart van Oldenzaal opfleuren. Ook met de leuke evenementen die er gehouden worden.

OLDENZAAL - De Stichting Oldenzaalse Stadstuinen, en met hen vele Oldenzalers, zijn ingenomen met deze mogelijkheden. Een echte plaatselijke bierbrouwerij De Bombazijn en een tuin die mogelijkheden biedt om een breed scala aan culturele activiteiten er te houden. Zoals toneel, dans, muziek en zang.

Afgelopen zaterdag werd voor het eerst het Oldenzaals Graan & Korenfestival er gehouden. Een mooi voorbeeld van hoe men in Oldenzaal gratis kan genieten van zang en samenzijn. Het eerste Graan & Korenfestival, georganiseerd door Oldenzaler Rob Peters, was gelijk een succes. Het initiatief verdient een compliment en Rob en zijn mede-initiatiefnemers moeten er voor zorgen dat het een jaarlijks terugkerend evenement blijft. 

Jaren geleden was Rob ook betrokken bij het Hengelose korenfestival Amusing Hengelo. Nu nam hij  het initiatief om in de Stadstuin voor het eerst een Graan & Korenfestival te organiseren. Hij maakt zelf deel uit van twee koren. Zingen is zijn hobby en zijn passie. Een korenfestival biedt voor elk wat wils. Met koren als Vocal Essen, Ontroerend goed, Goedgemutst en het Smeerlappenkoor werd het een gezellige middag.

Er zijn koren van verschillende genres, stijlen en niveaus, van klassiek tot pop, en gospel. Ook zijn er in Oldenzaal workshops, voor zangers die hun vaardigheden willen verbeteren of nieuwe inspiratie willen opdoen. Een mooi voorbeeld in Oldenzaal is de Kaliber Kunstenschool. Er was sfeer en gezelligheid bij en tijdens de optredens. Het duo SPOENK trad telkens tijdens de wisseling van koren op; bijzonder, heel bijzonder deze twee zangeressen .Er is altijd veel gezelligheid en sfeer, met optredens op straat of zoals nu in de Stadstuin. Het korenfestival is een unieke kans om te genieten van de schoonheid en de kracht van de menselijke stem. Het is ook een gelegenheid om andere koorliefhebbers te ontmoeten en te leren van elkaar. Het festival was toegankelijk voor iedereen en dat moet zo blijven ook. Rob laat ons weten dat het tweede Graan & Korenfestival is op 11 mei 2024.

Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 16 uur geleden
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 18 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 19 apr, 15:41