Kom voor vrijblijvend advies gerust langs bij Swiss Sense op Woonboulevard Almelo.
Kom voor vrijblijvend advies gerust langs bij Swiss Sense op Woonboulevard Almelo. Foto:

Swiss Sense voorkomt klamme nacht

Algemeen

De temperaturen gaan omhoog. Swiss Sense op Woonboulevard Almelo voorkomt klamme nachten!

Almelo - ‘s Nachts heb je het onaangenaam warm, je wordt vaak badend in het zweet wakker en je lakens zijn telkens snel toe aan een wasbeurt: nachtelijk zweten is erg vervelend. Houdt nachtzweten jou uit je slaap of wil je af van klamme lakens? Tijd om actie te ondernemen.

Wie last heeft van nachtelijk zweten, zweet tijdens het slapen meer dan gemiddeld. Zweten tijdens je slaap is heel normaal en zelfs goed voor je: het zorgt ervoor dat je lichaam afkoelt en voorkomt dat je oververhit raakt. Het verschil tussen ‘gewoon’ zweten en nachtzweten is dat je van nachtzweten hinder ondervindt. Het zweten haalt je ‘s nachts uit je slaap en het zorgt voor doorweekte nachtkleding en natte lakens.

Zodra nachtzweten een negatief effect heeft op je slaapkwaliteit is het aangeraden om het probleem aan te pakken. En daarvoor moet je op zoek naar de oorzaak. ‘s Nachts overvloedig zweten kan verschillende oorzaken hebben. De meeste zijn onschuldig, bij sommige kan een onderliggend probleem aan de basis liggen. Voeding speelt ook een rol. Wat je eet en drinkt, heeft een effect op je lichaam. Sommige voedingsmiddelen en dranken, zoals alcohol of sterk gekruid eten, kunnen nachtzweten veroorzaken. Alcohol zorgt ervoor dat je bloedvaten verwijden, waardoor er warmte vrijkomt en je overmatig kunt zweten. Bij voedsel is het vooral de stof capsaïcine die voor warmte zorgt, die vind je vooral terug in pittig eten zoals chilipepers.

Ga je door een stressvolle of angstige periode? Dan heb je meer kans op nachtzweten. Bij stress of angst maakt je lichaam veel adrenaline aan. Je lichaam gaat dan in vecht- of vluchtmodus, waardoor je hart sneller klopt en je feller gaat zweten.
Hoe kan je nachtzweten verminderen? Het begint met de juiste slaapuitrusting. Met een matras, hoofdkussen, dekbed en bedlinnen dat op jouw noden is afgestemd, zorg je ervoor dat je het ‘s nachts niet snel te warm krijgt. Je kiest het best voor ademende en ventilerende materialen. Sommige matrassen houden de warmte heel goed vast, terwijl andere je net koel houden ‘s nachts. In de Matrassen-collectie van Swiss Sense Almelo vind je matrassen die zorgen voor een goede ventilatie en verkoeling. En kussens gevuld met natuurlijke vezels of dons hebben een betere temperatuurregelende werking dan synthetische kussens. Wie het snel te warm heeft, kiest het best voor een hoofdkussen van koud- of traagschuim of een hoofdkussen van watergel, dat altijd koel anvoelt. Vraag naar de mogelijkheden in de Swiss Sense store in Almelo.

Onder een zwaar donzen dekbed zal je sowieso meer zweten dan onder een luchtig, goed ventilerend dekbed. Kies bij voorkeur voor een dekbed van bamboe, een zomerdekbed of een dekbed met warmteklasse 1 of 2, dat goed ventileert en een goede vochtregulatie heeft.

Afbeelding
Bruggenbouwer lokale cultuur 27 mei, 13:59
Afbeelding
Eerste Graan & Korenfestival in Oldenzaal was zeer geslaagd 27 mei, 10:17
Afbeelding
Bezoek het Huis Singraven op de Dag van het Kasteel 26 mei, 15:16
Afbeelding
Gemeenten waarschuwen weer voor acquisitiefraude 26 mei, 14:15
Afbeelding
Bravo voor het koor van Lions BOCA en entertainer Jan Mulder! 26 mei, 13:20
Afbeelding
Adviezen over gezinsbijslagen 26 mei, 13:12
Afbeelding
Tropische sferen op Woonboulevard 26 mei, 13:06
Afbeelding
Volop zwemplezier bij het BadePark in Bad Bentheim 26 mei, 11:55