Afbeelding
Foto: Family Veldman

Kansrijke Start voor ieder kind

Algemeen

Gezond en gelukkig opgroeien begint eigenlijk al voor de geboorte van een kind. De eerste 1.000 dagen zijn vaak voor een deel bepalend hoe een kind verder op zal groeien. Om deze verschillen zo klein mogelijk te maken, gaat in Oldenzaal een lokale coalitie van start onder de noemer Kansrijke Start.

OLDENZAAL - De gemeente werkt samen met andere partners uit het medisch- en sociaal domein om elk kind een goede start te kunnen bieden. Dit omvat een viertal pijlers. Naast de opzet van deze lokale coalitie, die komende woensdag van start gaat, zijn dit ‘Nu niet zwanger’, ‘Prenataal huisbezoek’. en ‘Cultuur-sensitief ouderschap’. 

De praktische uitwerking laat zich raden: een bewustere keuze voor ouderschap wanneer je er aan toe bent, in combinatie met een vroege signalering van mogelijke problemen. Nu komen deze jonge gezinnen pas in beeld wanneer het kind al geboren is, maar eigenlijk wil je al eerder bij kunnen sturen. Aanstaande ouders in een kwetsbare situatie moeten zo eerder de juiste hulp op het juiste moment krijgen. Daarnaast is ook betere samenwerking tussen geboortezorg, jeugdgezondheidszorg, gemeente en welzijn wenselijk. 

Afbeelding
Oldenzaal eert veteranen met Veteranendag 21 mrt., 11:58
Afbeelding
Bevrijdingsconcert in Oldenzaal op 2 april 20 mrt., 10:51
Afbeelding
Donaties aan voedselbank 18 mrt., 14:48
Afbeelding
Column Marleen Bode: Thuis 18 mrt., 14:19
Afbeelding
Miep de Vries viert 98-ste verjaardag 18 mrt., 12:18
Afbeelding
Veel auto-ongelukken door slaaptekort 18 mrt., 10:05
Afbeelding
Informatieavond van Heerenboeren Oale Groond 17 mrt., 16:03
Afbeelding
Meten is weten bij ZVV De Esch 17 mrt., 15:49