Afbeelding
Foto: Shutterstock

Informatieavond van Heerenboeren Oale Groond

Algemeen

Een groep enthousiaste Twentenaren heeft in 2021 het initiatief genomen om één of meerdere zogenaamde Herenboerderijen in Twente te stichten. Een Herenboerderij is een kleinschalige coöperatieve boerderij in eigendom van ongeveer 200 huishoudens die de aangesloten leden voorziet van groente, fruit, aardappelen, vlees en eieren. 

TWENTE - Samen hebben ze één of twee boeren in dienst die op een duurzame en natuurvriendelijke manier kwalitatief hoogwaardig voedsel produceren dat de leden-Herenboeren en Herenboerinnen willen eten. Inmiddels is de eerste Twentse Herenboerderij een feit. In Enschede opent dit voorjaar Herenboerderij de Usseler Es. 

De verwachting is dat de 2e Twentse Herenboerderij vanaf 1 januari 2024 van start kan gaan in de driehoek van Hengelo, Borne en Delden. Ook in de driehoek Enschede, Oldenzaal, Losser is het initiatief genomen een Herenboerderij te starten. Op dit moment oriënteert de groep zich op een geschikte locatie. Over de plannen voor deze nieuwe boerderij organiseert Herenboeren Oale Groond vrijdag 31 maart in het Dorpshuis van Lonneker, Dorpsstraat 98 een informatieavond. Aanvang 19.30 uur en de toegang is vrij. Meer informatie over dit project is te vinden op: www.herenboeren.nl 

Afbeelding
Dementietafel Beleven in Muziek 28 sep., 16:31
Afbeelding
Werken op Kind-jeugdlocatie de Molenwiek van Aveleijn 27 sep., 20:06
Afbeelding
'Wil je niet missen: Pasar Malam Asia in Enschede!' 27 sep., 17:23
Afbeelding
'Twentse nuchterheid is de kracht van Voshaar' 27 sep., 13:25
Afbeelding
Een avondje uit met het Blauwnet Avondretour 24 sep., 18:22
Afbeelding
Expeditie Springendal: voor natuurliefhebbers 24 sep., 13:39
Afbeelding
Grote Clubactie start in Oldenzaal 23 sep., 17:30
Afbeelding
Gamma geeft tips over gereedschap 23 sep., 10:16