Afbeelding
Foto: Shutterstock

Cuso-lezing: Andalusië

Algemeen

OLDENZAAL - Cuso Oldenzaal houdt op dinsdag 14 maart een lezing in hotel ‘t Landhuis aan de Bentheimerstraat. Aanvang is om 14.00 uur en toegang kost 4 euro (pinnen is mogelijk). 

Jouke Gietema geeft een lezing over de bekende Spaanse provincie Andalusië, bij veel Nederlanders bekend van vakantietrips, wijkt aanzienlijk af van de rest van Spanje. Wat is de historische oorzaak hiervan en waarom die Moorse en Moslim invloed? Het antwoord op die vraag wordt duidelijk als we naar de geschiedenis van het Middellandse zeegebied gaan, dat vóór en rond onze jaartelling hét centrum van de van de destijds bekende wereld was. Het Iberisch schiereiland is daarvan een uithoek: letterlijk het einde van de wereld!

Afbeelding
Eerste kievitsei van Overijssel gevonden 8 uur geleden
Loek Smidt, Rudi Platvoet en Peter van Esch (v.l.n.r.) maken deel uit van het team van deskundige vrijwilligers van het Belastingspreekuur.
Digitaal belastingaangifte doen wordt een fluitje van een cent 13 uur geleden
:Loat soezen den kloot op het Hulsbeek! (Tekst/foto: Martin Meijerink)
't Hoekje houdt weer Hulsbeekronde 2 mrt, 15:23
Afbeelding
Brandweer Twente zoekt voor 13 kazernes nieuwe vrijwilligers 2 mrt, 13:20
Zeker brieven, met hun formele taalgebruik en vaak complexere materie, zijn niet altijd duidelijk voor de ontvangers. Geef dit door, zo roept de gemeente op.
Gemeente Oldenzaal wil teksten verder verbeteren 2 mrt, 12:54
Afbeelding
Oldenzaal centraal in Ronde van Overijssel 1 mrt, 16:21
De introductie van het nieuwe materieel verliep ook niet bepaald vlekkeloos. Maar FNV maakt zich vooral zorgen over de personele gevolgen van Arriva's beleid. (Foto: Arriva/Lars Smook)
Dreigende staking in het OV 1 mrt, 16:18
De Stolpersteine zijn een blijvende herinnering aan de vermoorde Oldenzalers. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Wandel mee en ontdek de bijzondere Stolpersteine 1 mrt, 15:56