Mild traumatisch hersenletsel is vaak moeilijk zichtbaar op scans, maar wél merkbaar voor getroffen persoon.
Mild traumatisch hersenletsel is vaak moeilijk zichtbaar op scans, maar wél merkbaar voor getroffen persoon.

Bijeenkomst NAH Oost op dinsdag 21 maart in Deurningen

Algemeen

Op dinsdag 21 maart houdt NAH Oost weer een bijeenkomst in Deurningen. Gastspreker voor deze avond dr. K.P. Koopmans, nucleair geneeskundige Afdeling radiologie en nucleaire geneeskunde binnen het Martini Ziekenhuis Groningen het Antonius Ziekenhuis in Sneek.

DEURNINGEN - Het onderwerp van deze avond is: Diagnostische mogelijkheden bij (mild) traumatisch hersenletsel. Vaak is mild traumatisch hersenletsel niet te zien op de huidige apparatuur, terwijl getroffenen wel de gevolgen van het accident ervaren. Erkenning en herkenning van hersenletsel is vaak nodig om in aanmerking te komen voor passende zorg en hulp. 


Bestaande PED-technieken zijn inmiddels verbeterd, waardoor meer onzichtbaar letsel zichtbaar kan worden. Klaas Pieter Koopmans zal binnen zijn vakgebied ingaan op het belang van diagnostische mogelijkheden voor mensen metmild traumatisch hersenletsel. Mogelijk kan beeldvormende diagnostiek hen hierbij helpen om de klachten beter te kaderen. Klaas Pieter Koopmans is nucleair geneeskundige en sinds 2011 werkzaam in het Martini Ziekenhuis in Groningen en het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Door NAH zorg Friesland raakte hij zo enthousiast over de doelgroep NAH, dat hij zich binnen zijn vakgebied is gaan richten op diagnostische mogelijkheden voor mensen met NAH.

Op 21 maart 2023 bent u van harte welkom bij Frans op den Bult aan de Hengelosestraat 8 in Deurningen (navigatie: Dinkelland). De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

Men kan zich aanmelden voor 17 maart door een mail sturen naar Petra Baks via administratie@nah-oost.nl. Kosten voor deelname zijn voor mensen met NAH €5,00, betrokkenen €7,50 en professionals €10,00. U kunt contant betalen of via QR code. Kijk ook eens op de website: www.nah-oost.nl of meld u aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Afbeelding
Gabbiano: stijlvol én met oog voor kwaliteit! 23 uur geleden
Afbeelding
O.C.V. de Vennemuskes houdt een Kerstbingo 9 dec., 15:42
Afbeelding
Voetenbord met tv-lift bij totaalBED 9 dec., 11:47
Afbeelding
Lezing over kloosterleven 8 dec., 16:41
Afbeelding
Muze Kwartet treedt op in het Stadsheater De Bond 8 dec., 15:28
Afbeelding
Enquête parkeren in de binnenstad 8 dec., 13:42
Afbeelding
Brandveilig met peuters in huis 8 dec., 13:39
Afbeelding
Vrijwilligers in het zonnetje gezet 8 dec., 12:36