De twee Oldenzaalse vrijwilligers Trudy en Henny maken ons digitaal sterker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
De twee Oldenzaalse vrijwilligers Trudy en Henny maken ons digitaal sterker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)

Digisterker maakt mensen wegwijs in de digitale wereld

Algemeen

Steeds vaker moeten we overheidszaken online regelen. Maar niet iedereen weet hoe je daar gebruik van kunt maken. Ik ben zelf nog redelijk digitaal vaardig, maar constateer ook dat ik mij na het volgen van de cursus Digisterker zekerder voel.

OLDENZAAL - Wanneer ik nu op zoek ben naar informatie van de overheid en met de overheid zaken wil regelen, dan gaat het mij nu beter af nu ik de cursus Digisterker heb gevolgd. Er zijn algemene zoek momenten, dan heb je geen DigiD nodig, maar zoek je persoonlijke informatie dan heb je wel een DigiD nodig. De cursusbegeleiders helpen iedereen op weg. Voor mij waren dat Trudy en Henny; twee Oldenzaalse vrijwilligers, die ons op een rustige en begrijpelijke wijze de kennis hebben bijgebracht en de vaardigheden hebben aangeleerd. 

In het leslokaal kregen we een duidelijke, begrijpelijke uitleg. Aan de hand van een gratis werkboek van meer dan 265 pagina’s zijn we door de leerstof gewandeld. Hoe om te gaan met de digitale overheid. Een verhuizing doorgeven, een rijbewijs aanvragen, het indienen van de belastingaangifte en het gebruiken van een DigID. Het zijn voorbeelden van overheidszaken die men tegenwoordig online moet kunnen regelen. Ook kunt u te maken krijgen met de Berichtenbox van de overheid en met begrippen als zorgtoeslag en regelhulp. En wist u dat u rekeningen bij uw zorgverzekeraar alleen nog kunt inzien als u met een DigID werkt?

In samenwerking met SeniorWeb geeft Bibliotheek Oldenzaal deze cursus Digisterker. Ook in andere gemeenten is deze via de bibliotheken te volgen. De cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten waarin in een rustig tempo en onder deskundige begeleiding kennis en vaardigheden worden aangereikt. Laat u niet afsluiten - en zeker niet buiten sluiten, het wordt u zomaar aangereikt, dus volg de cursus wanneer uw vaardigheden nog niet op peil zijn. Esther Debets, programmamaker participatie & zelfredzaamheid van bibliotheek Oldenzaal laat ons weten dat op vrijdag 24 en en 31 maart nog plaatsen vrij zijn voor de cursus Digisterker. Na het volgen van de cursus Digisterker heb ik me gelijk opgegeven voor de tweedaagse cursus Digivitaler; opnieuw gratis en er is nog plek genoeg. Start 24 maart 10.00 uur Bibliotheek Oldenzaal. E-mail: info@bibliotheekoldenzaal.nl Of bel voor informatie met: 0541-512516.

Afbeelding
Oldenzaal eert veteranen met Veteranendag 21 mrt., 11:58
Afbeelding
Bevrijdingsconcert in Oldenzaal op 2 april 20 mrt., 10:51
Afbeelding
Donaties aan voedselbank 18 mrt., 14:48
Afbeelding
Column Marleen Bode: Thuis 18 mrt., 14:19
Afbeelding
Miep de Vries viert 98-ste verjaardag 18 mrt., 12:18
Afbeelding
Veel auto-ongelukken door slaaptekort 18 mrt., 10:05
Afbeelding
Informatieavond van Heerenboeren Oale Groond 17 mrt., 16:03
Afbeelding
Meten is weten bij ZVV De Esch 17 mrt., 15:49