Aafke Kelly de schrijfster van het boek 'Ik mag van de dokter alleen nog lauw water drinken'. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Aafke Kelly de schrijfster van het boek 'Ik mag van de dokter alleen nog lauw water drinken'. (Tekst/foto: Martin Meijerink) Foto: Picasa

Nieuwe Dementheek geopend in de Oldenzaalse bibliotheek

Algemeen

Afgelopen woensdag 18 januari werd de Dementheek, een speciale plek in de Oldenzaalse bibliotheek, officieel geopend door wethouder cultuur Murat Yildirim.

OLDENZAAL - Met deze nieuwe voorziening wordt nog eens extra onderstreept dat aandacht en zorg rond de dementerende mens ook in Oldenzaal blijvende aandacht moet krijgen. Onze slogan is niet voor niets: “Samen gaan we voor een dementie-vriendelijk Oldenzaal”. 

De Dementheek is een speciale plek in de bibliotheek waar je terecht kunt voor spellen en materialen die geschikt zijn voor mensen met geheugenproblemen of dementie. In de Dementheek zijn boeken te vinden over verschillende thema’s rondom dementie. Zoals boeken over geheugenproblemen en informatie over specifieke zorg en aandacht voor mensen met dementie en de naasten.

Geheugen- en activiteitenspellen zijn te leen, evenals (foto)boeken over vroeger. Boeken kunnen helpen om mensen met dementie herinneringen op te laten halen en te laten herbeleven. Boeken en spellen kunnen worden bekeken en geleend. Men hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Aafke Kelly, de schrijfster van het boek ‘Ik mag van de dokter alleen lauw water drinken’, vertelde over haar eigen ervaringen rond de zorg en aandacht voor haar moeder met dementie.

De Dementheek is open tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Je kunt de materialen lenen met je bibliotheekpas. Belangstelling maar geen bibliotheekpas? Neem dan contact op met Impuls op werkdagen tussen 08.30-13.00 uur via telefoonnummer 0541 571414 of mail: info@impuls-oldenzaal.nl. De Bibliotheek Oldenzaal is gevestigd in De Vijfhoek 75, of bel: 0541-512516 info@bibliotheekoldenzaal.nl 

Afbeelding
Afbeelding
Help vogels met een nestkastje dit voorjaar 51 minuten geleden
Afbeelding
Oranje Fonds zoekt buurtinitiatieven 2 uur geleden
Afbeelding
Klussendienst beter bereikbaar 21 uur geleden
Afbeelding
Koor Pur Sang zoekt projectkoorleden 22 uur geleden
Afbeelding
Toolstation Almelo helpt je verder! 23 uur geleden
Afbeelding
Digisterker maakt mensen wegwijs in de digitale wereld 28 jan, 10:00
Afbeelding
Zondagmiddagpodium: Sprookjes van Bomans 27 jan, 15:06
Afbeelding
Gemeente en partners zetten in op goed opgroeien in Oldenzaal 27 jan, 14:56