Willemien heeft nu een leuke, creatieve ontmoetingsplek voor senioren.
Willemien heeft nu een leuke, creatieve ontmoetingsplek voor senioren.

Nieuw creatief café voor Oldenzaalse senioren

Algemeen

Het Oldenzaalse leeratelier Mal&Mod en Impuls slaan de handen ineen en zijn nu begonnen met een creatief café voor senioren. In sociaal cultureel centrum Willemien aan de Wilhelminastraat 5 kunnen senioren terecht om te tekenen, breien, naaien, schilderen of andere creatieve hobby’s uit te oefenen.

OLDENZAAL - In het creatief café zijn senioren welkom die het leuk vinden om anderen te ontmoeten en ondertussen bezig te zijn met bijvoorbeeld schilderen, tekenen, kleuren, breien of haken. Niks is te gek, alles kan! Men neemt zelf de eigen materialen mee en Mal&Mod en Impuls zorgen voor een geschikte ruimte, met schildersezels, koffie, thee en iets lekkers. “Er wordt geen les gegeven maar er is voldoende hulp. En samen komen we ook een heel eind!”, aldus de enthousiaste aankondiging. Dit soort activiteiten draagt bij aan het actief onder de mensen brengen van senioren in de Boeskoolstad, wat weer goed is tegen onder meer eenzaamheid.

Het creatief café werd deze maandag voor het eerst gehouden. Vanaf nu is men elke eerste en derde maandag van de maand welkom van 09.30 tot 12.00 uur. Deelname kost 3,50 euro per keer; dit is inclusief koffie, thee en iets lekkers. Aanmelden is niet nodig, men kan zo binnenlopen. Voor meer informatie of aanmelden kan men contact opnemen met de ouderenadviseurs van Impuls via telefoonnummer 0541 571414 of met Manon Moekotte van Mal&Mod via 06-225 68492.

Afbeelding
Help vogels met een nestkastje dit voorjaar 1 uur geleden
Afbeelding
Oranje Fonds zoekt buurtinitiatieven 3 uur geleden
Afbeelding
Klussendienst beter bereikbaar 21 uur geleden
Afbeelding
Koor Pur Sang zoekt projectkoorleden 22 uur geleden
Afbeelding
Toolstation Almelo helpt je verder! 23 uur geleden
Afbeelding
Digisterker maakt mensen wegwijs in de digitale wereld 28 jan, 10:00
Afbeelding
Zondagmiddagpodium: Sprookjes van Bomans 27 jan, 15:06
Afbeelding
Gemeente en partners zetten in op goed opgroeien in Oldenzaal 27 jan, 14:56