Kleine aggregaten zijn handig voor licht in donkere tijden en om contact te blijven houden met de buitenwereld. Er zijn al de nodige aggregaten naar Oekraïne gestuurd.
Kleine aggregaten zijn handig voor licht in donkere tijden en om contact te blijven houden met de buitenwereld. Er zijn al de nodige aggregaten naar Oekraïne gestuurd. Foto: Shutterstock

Inzameling SOED voor aggregaten voor Oekraïne

Algemeen

In samenwerking met de stichting De Leeuw Kyiv - Noodstroomvoorziening gaat de Stichting Oost Europa Dinkelland aggregaten verzamelen in de regio Twente en Salland.

DINKELLAND - Heeft u een aggregaat nieuw of gebruikt en werkend, doneer het om de inwoners van Oekraïne de winter door te helpen. De aggregaten kunnen gebracht worden bij transportbedrijf Steghuis aan de Faradayweg 6, 7591 HD Denekamp. U kunt ook helpen door een bedrag te doneren op bankrekening: NL18RABO0190772832 t.n.v. Stichting Oost Europa Dinkelland, Denekamp. Voor meer info belt men de voorzitter van de stichting Oost Europa Dinkelland: Jan Molenaar: 06-54 33 50 49.

De afgelopen tijd worden vanuit Nederland de nodige acties opgezet om aggregaten naar het oorlogsgebied te sturen. In veel steden is de water- en stroomvoorziening slecht door de aanvallen op deze kritieke infrastructuur. Het zal even duren om dit straks weer op te bouwen. De aggregaten zijn onder meer handig voor mensen om hun telefoon op te kunnen laden. Zo kunnen zij contact houden met andere familieleden die al dan niet strijden aan het front om de invasie terug te dringen.

Afbeelding
Help vogels met een nestkastje dit voorjaar 6 minuten geleden
Afbeelding
Oranje Fonds zoekt buurtinitiatieven 2 uur geleden
Afbeelding
Klussendienst beter bereikbaar 20 uur geleden
Afbeelding
Koor Pur Sang zoekt projectkoorleden 21 uur geleden
Afbeelding
Toolstation Almelo helpt je verder! 22 uur geleden
Afbeelding
Digisterker maakt mensen wegwijs in de digitale wereld 28 jan, 10:00
Afbeelding
Zondagmiddagpodium: Sprookjes van Bomans 27 jan, 15:06
Afbeelding
Gemeente en partners zetten in op goed opgroeien in Oldenzaal 27 jan, 14:56