Kleine aggregaten zijn handig voor licht in donkere tijden en om contact te blijven houden met de buitenwereld. Er zijn al de nodige aggregaten naar Oekraïne gestuurd.
Kleine aggregaten zijn handig voor licht in donkere tijden en om contact te blijven houden met de buitenwereld. Er zijn al de nodige aggregaten naar Oekraïne gestuurd. Foto: Shutterstock

Inzameling SOED voor aggregaten voor Oekraïne

Algemeen

In samenwerking met de stichting De Leeuw Kyiv - Noodstroomvoorziening gaat de Stichting Oost Europa Dinkelland aggregaten verzamelen in de regio Twente en Salland.

DINKELLAND - Heeft u een aggregaat nieuw of gebruikt en werkend, doneer het om de inwoners van Oekraïne de winter door te helpen. De aggregaten kunnen gebracht worden bij transportbedrijf Steghuis aan de Faradayweg 6, 7591 HD Denekamp. U kunt ook helpen door een bedrag te doneren op bankrekening: NL18RABO0190772832 t.n.v. Stichting Oost Europa Dinkelland, Denekamp. Voor meer info belt men de voorzitter van de stichting Oost Europa Dinkelland: Jan Molenaar: 06-54 33 50 49.

De afgelopen tijd worden vanuit Nederland de nodige acties opgezet om aggregaten naar het oorlogsgebied te sturen. In veel steden is de water- en stroomvoorziening slecht door de aanvallen op deze kritieke infrastructuur. Het zal even duren om dit straks weer op te bouwen. De aggregaten zijn onder meer handig voor mensen om hun telefoon op te kunnen laden. Zo kunnen zij contact houden met andere familieleden die al dan niet strijden aan het front om de invasie terug te dringen.

Afbeelding
Spreekuur autisme 51 minuten geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 20 uur geleden
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 23 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56