Burgemeester Welman ontmoet de nieuwe veurman, Rutger Koens.
Burgemeester Welman ontmoet de nieuwe veurman, Rutger Koens. Foto: Picasa

Wandelen met de midwinterhoorn

Algemeen

OLDENZAAL - Een warm welkom en een eerste kennismaking tussen burger en burgemeester bij het startpunt van de Mirrewinterhoorn wandeling 2022, georganiseerd door de Mirrewinterhoornbloazers uit Oldenzaal en De Lutte. Rutger Koens kan met een tevreden gevoel terugblikken op deze eerste Adventzondag in 2022.

Bijzonder, want hij Rutger Koens is sinds het begon van dit jaar de Veurman voor de buurtschap Oldenzaal van de Mirrewinterhoornbloazers. Op het stations voorplein, bij het startpunt van de Midwinterhoorn wandelroute 2022, maakte hij kennis met (zijn) onze Oldenzaalse burgemeester Patrick Welman die ook deelnam aan de Mirrewinterhoornwandeling 2022. 


Ook menig jeugdige inwoner is vaardig op de hoorn. - Foto: Picasa

De Mirrewinterhoornbloazers en de vele bezoekers en wandelaars hebben kunnen genieten van de wandelingen van 7 en 11 kilometer die waren uitgezet door de wandelgroep Oldenzaal en die keurig waren omschreven door Oldenzaler Albert Wiggers. Langs de eilandjes, langs de Scholtenhaer, over de Wilmersberg richting de Bentheimerstraat naar de Boerderij van Middelkamp waar een rustpauze was ingericht. De samenwerking die inmiddels is ontstaan tussen de Mirrewinter hoornbloazers Ol’nzel en de bloazers uit de Lutte is een blijvertje. Het versterkt de verbondenheid tussen stad en dorp en zijn inwoners.

De traditie van het mirrewinterhoorn wandelen en bloazen zal blijven voortbestaan. Duidelijk werd mij ook dat de activiteiten van Boescooltuur vruchten afwerpt. Op verschillende plekken nam ik waar dat veel jeugdigen die begonnen waren met het blazen op een stuk tuinslang en een leegpak melk de hoge en diepe, lage tonen wisten te produceren uit de eigen gemaakte midwinterhoorns. Compliment voor dit blijvend initiatief is dan ook op zijn plaats. 

Ondanks de regen was het een zeer geslaagde Midwinterhoornwandeling; meer dan 350 deelnemers werden genoteerd op deze eerste adventzondag 2022. Iedereen genoot weer met volle teugen van de gezelligheid en verbondenheid die de traditie van de midwinterhoorn met zich meebrengt. De komende weken zijn er diverse bloas momenten. Wilt u meer weten over deze en andere activiteiten in Oldenzaal, bezoek: Tourist Info Oldenzaal of kijk op www.uitinoldenzaal.nl

Afbeelding
Help vogels met een nestkastje dit voorjaar 1 uur geleden
Afbeelding
Oranje Fonds zoekt buurtinitiatieven 3 uur geleden
Afbeelding
Klussendienst beter bereikbaar 21 uur geleden
Afbeelding
Koor Pur Sang zoekt projectkoorleden 22 uur geleden
Afbeelding
Toolstation Almelo helpt je verder! 23 uur geleden
Afbeelding
Digisterker maakt mensen wegwijs in de digitale wereld 28 jan, 10:00
Afbeelding
Zondagmiddagpodium: Sprookjes van Bomans 27 jan, 15:06
Afbeelding
Gemeente en partners zetten in op goed opgroeien in Oldenzaal 27 jan, 14:56