Burgemeester Welman ontmoet de nieuwe veurman, Rutger Koens.
Burgemeester Welman ontmoet de nieuwe veurman, Rutger Koens. Foto: Picasa

Wandelen met de midwinterhoorn

Algemeen

OLDENZAAL - Een warm welkom en een eerste kennismaking tussen burger en burgemeester bij het startpunt van de Mirrewinterhoorn wandeling 2022, georganiseerd door de Mirrewinterhoornbloazers uit Oldenzaal en De Lutte. Rutger Koens kan met een tevreden gevoel terugblikken op deze eerste Adventzondag in 2022.

Bijzonder, want hij Rutger Koens is sinds het begon van dit jaar de Veurman voor de buurtschap Oldenzaal van de Mirrewinterhoornbloazers. Op het stations voorplein, bij het startpunt van de Midwinterhoorn wandelroute 2022, maakte hij kennis met (zijn) onze Oldenzaalse burgemeester Patrick Welman die ook deelnam aan de Mirrewinterhoornwandeling 2022. 


Ook menig jeugdige inwoner is vaardig op de hoorn. - Foto: Picasa

De Mirrewinterhoornbloazers en de vele bezoekers en wandelaars hebben kunnen genieten van de wandelingen van 7 en 11 kilometer die waren uitgezet door de wandelgroep Oldenzaal en die keurig waren omschreven door Oldenzaler Albert Wiggers. Langs de eilandjes, langs de Scholtenhaer, over de Wilmersberg richting de Bentheimerstraat naar de Boerderij van Middelkamp waar een rustpauze was ingericht. De samenwerking die inmiddels is ontstaan tussen de Mirrewinter hoornbloazers Ol’nzel en de bloazers uit de Lutte is een blijvertje. Het versterkt de verbondenheid tussen stad en dorp en zijn inwoners.

De traditie van het mirrewinterhoorn wandelen en bloazen zal blijven voortbestaan. Duidelijk werd mij ook dat de activiteiten van Boescooltuur vruchten afwerpt. Op verschillende plekken nam ik waar dat veel jeugdigen die begonnen waren met het blazen op een stuk tuinslang en een leegpak melk de hoge en diepe, lage tonen wisten te produceren uit de eigen gemaakte midwinterhoorns. Compliment voor dit blijvend initiatief is dan ook op zijn plaats. 

Ondanks de regen was het een zeer geslaagde Midwinterhoornwandeling; meer dan 350 deelnemers werden genoteerd op deze eerste adventzondag 2022. Iedereen genoot weer met volle teugen van de gezelligheid en verbondenheid die de traditie van de midwinterhoorn met zich meebrengt. De komende weken zijn er diverse bloas momenten. Wilt u meer weten over deze en andere activiteiten in Oldenzaal, bezoek: Tourist Info Oldenzaal of kijk op www.uitinoldenzaal.nl

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 6 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 14 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03