Afbeelding

Jeugdraad Oldenzaal bestaat 5 jaar

Algemeen

OLDENZAAL - De Oldenzaalse Jeugdraad bestaat deze maand vijf jaar. Donderdag stond men even stil bij dit mooie moment; even terugblikken op de behaalde resultaten van de afgelopen jaren.

De Jeugdraad bestaat uit een enthousiaste groep van 12 jongeren die hun mening geeft en meepraat over gemeentelijk beleid in de brede zin. Hun inbreng ontbrak namelijk nog te vaak bij genomen besluiten, terwijl deze zeker een impact hebben op de jeugd. Zodoende werd in 2017 de Jeugdraad opgezet.

De afgelopen vijf jaar heeft de jeugdraad zich hard gemaakt voor verschillende projecten, waaronder een coming-out day, project binnenstad, vandalisme en een rookverbod bij sportclubs. Daarnaast waren zij ook onderdeel van de jury van het kinderlintje, maakten ze een profielschets voor onze nieuwe burgemeester Patrick Welman én filmden ze een campagne voor het houden van 1,5-meterafstand tijdens coronatijd. De huidige jeugdraad is druk geweest met onder andere de campagne ‘Hokjes Hoppen’ om jongeren naar de stembus van de gemeenteraadsverkiezingen te trekken. Verder waren zij ook betrokken bij de organisatie van het scholencarnaval, de implementatie van de verkeerskundige knelpunten lijst én de Hanzedagen in Duitsland.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 1 uur geleden
Afbeelding
Geen voetbal zónder vrijwilligers... 23 mrt, 13:27
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 23 mrt, 09:57
Afbeelding
Geslaagd toernooi van taekwondo-tak Hantei 22 mrt, 12:25
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
Opvangplekken voor Oekraïners 22 mrt, 11:34
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
Techniek Tastbaar bij TCC 22 mrt, 11:26