De jubilarissen werden geëerd voor hun jarenlange inzet.
De jubilarissen werden geëerd voor hun jarenlange inzet.

Geslaagd Ceciliafeest Oldenzaal

Algemeen

Het Oldenzaals Latijns Gregoriaans Basiliekkoor heeft zondag het Ceciliafeest geopend. Dit gebeurde op gepaste wijze; met een prachtig gezongen Missa K 65 van Mozart. Met voor het eerst ook het prachtige Credo uit deze mis.

OLDENZAAL - Op het einde van de mis werden de Jubilarissen door het Bestuur gehuldigd en hun de versierselen opgespeld. De dag werd op een feestelijke wijze voortgezet bij Zalencentrum Rouwhorst, met een heerlijke Brunch, een dansfestijn in de middag en een feestelijke diner op de avond waarbij de jubilarissen werden toegezongen.

Op de foto van links naar rechts: Dot Euverman (40 jaar lid), Jos Lansink (voorzitter), Joselien Vlutters (40 jaar lid), Betsy Spit (bestuurslid), Jan Agterbos (25 jaar lid), Erna Moleman (40 jaar lid), Erna Brand (50 jaar lid), Irma Nijhuis (25 jaar lid). Paula Zwaferink vierde haar 12,5 jarig jubileum, maar was helaas afwezig dit weekend.

Het Oldenzaals Latijns Gregoriaans Basiliekkoor is een jong koor dat toch een rijke geschiedenis heeft. Het werd in 2015 opgericht als fusie tussen het Plechelmus-Antoniuskoor, dat eerder zelf ook gefuseerd is, en het Drie-eenheidskoor. Het gemengde kerkkoor heeft ongeveer 70 leden en is regelmatig op de zondagen te horen bij de Hoogmis.

Afbeelding
Eerste kievitsei van Overijssel gevonden 9 uur geleden
Loek Smidt, Rudi Platvoet en Peter van Esch (v.l.n.r.) maken deel uit van het team van deskundige vrijwilligers van het Belastingspreekuur.
Digitaal belastingaangifte doen wordt een fluitje van een cent 14 uur geleden
:Loat soezen den kloot op het Hulsbeek! (Tekst/foto: Martin Meijerink)
't Hoekje houdt weer Hulsbeekronde 2 mrt, 15:23
Afbeelding
Brandweer Twente zoekt voor 13 kazernes nieuwe vrijwilligers 2 mrt, 13:20
Zeker brieven, met hun formele taalgebruik en vaak complexere materie, zijn niet altijd duidelijk voor de ontvangers. Geef dit door, zo roept de gemeente op.
Gemeente Oldenzaal wil teksten verder verbeteren 2 mrt, 12:54
Afbeelding
Oldenzaal centraal in Ronde van Overijssel 1 mrt, 16:21
De introductie van het nieuwe materieel verliep ook niet bepaald vlekkeloos. Maar FNV maakt zich vooral zorgen over de personele gevolgen van Arriva's beleid. (Foto: Arriva/Lars Smook)
Dreigende staking in het OV 1 mrt, 16:18
De Stolpersteine zijn een blijvende herinnering aan de vermoorde Oldenzalers. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Wandel mee en ontdek de bijzondere Stolpersteine 1 mrt, 15:56