Alle kinderen kregen weer de gelegenheid om Sinterklaas te ontmoeten tijdens de gezellige intocht.
Alle kinderen kregen weer de gelegenheid om Sinterklaas te ontmoeten tijdens de gezellige intocht. Foto: Picasa

Sinterklaas weer feestelijk ontvangen

Algemeen

OLDENZAAL - Sinterklaas en zijn Pieten kwamen zaterdagmiddag weer naar het hart van Oldenzaal. De Sint en zijn Pieten trokken in optocht door de Oldenzaalse binnenstad waar veel kinderen met hun ouders langs de route de Sint en zijn gevolg een warm welkom toezwaaiden. 

Op het volle marktplein voor het stadhuis kon burgemeester Patrick Welman weer even kind zijn; het werd volop dansen en zingen met de kinderen om de Sint en Pieten te verwelkomen. Na het welkomstwoord barstte het grote Sinterklaasfeest op de Ganzenmarkt los. Even alles loslaten en genieten van dit mooie kinderfeest; een traditie die we moeten behouden. 

De hand of de vuist die de goede Sint aan de kinderen gaf en vooral de aandacht die de Sint gaf aan de allerkleinsten deed mij beseffen: dit is de echte Sint van ieder kind in Oldenzaal. De goedheiligman had uiteraard bij de intocht geen tijd om mijn vragen te beantwoorden. Ik mocht de Sint zondagmorgen wel even bellen voor een gesprekje.

Hoe gaat het met u?

“Met mij gaat het erg goed. We gaan alweer richting december, dus dat betekent dat er drukke tijden aankomen. Maar we liggen met alles helemaal op schema.”

Wat vindt u ervan om weer naar Oldenzaal te komen?

Oldenzaal is een mijn favoriete stad. De kinderen zijn er erg aardig. Ik krijg hier in Oldenzaal altijd heel veel tekeningen en een hartelijke ontvangst. En dan het samen met de kinderen een feestje bouwen. En de moeders zijn vaak druk om de kleintjes met Sinterklaas op de foto te zetten..”

Heeft u wel genoeg snoep ingeslagen voor de kinderen van Oldenzaal?

“Ik denk dat we, zoals elk jaar, weer veel te veel snoep mee hebben genomen. Ik hoop werkelijk dat de kinderen veel pepernoten en schuimpjes eten. Anders blijven we er maar mee zitten.”


Sinterklaas op het balkon van het stadhuis, samen met burgemeester Welman. - Foto: Picasa

Heeft u al veel verlanglijstjes binnengekregen?

“Ja, enorm veel. En ik denk ook niet dat dat de komende jaren minder gaat worden. Kinderen hebben vaak plaatjes uitgeknipt of geprint van de cadeautjes die ze graag willen hebben. Dat is heel prettig, want dan kunnen we ons ook niet vergissen. Er zijn natuurlijk altijd wel een paar stoute kinderen, maar die heb ik van tevoren gesproken en ze hebben me beloofd dat het allemaal goed gaat komen. En daar heb ik alle vertrouwen in.”

Bent u al helemaal voorbereid op pakjesavond?

“Nou, daar is het nog een beetje te vroeg voor. Vaak zijn we op de avond voor pakjesavond nog bezig met het inpakken van cadeautjes. Maar ik heb een geweldig team inpak-Pieten. Ze weten precies wat ze doen en ze zijn nog nooit te laat geweest. Daarnaast wordt het op pakjesavond natuurlijk wel fris. Daarom werk ik altijd heel hard, want zo blijf je het beste warm. Ik kan natuurlijk niet allerlei dikke kleding over mijn mooie mantel aantrekken. Maar hoe koud het ook is op 5 december, iedereen krijgt op tijd zijn of haar cadeautjes!”

De laatste vraag: Sinterklaas hoe staat het met de Stolpersteine actie in Oldenzaal? Waarmee we kinderen wat meer vertellen over deze bijzondere lokale geschiedenis?

“Maak je geen zorgen jongeman. Komend jaar krijgen alle maar dan ook alle kinderen die de basisschool in Oldenzaal verlaten gratis het Stolpersteine route / wandelboek”

!
Afbeelding
Zonnebloem wint Gouden Boeskool 14 uur geleden
Afbeelding
Sinterklaas: cadeautips van TOP1Toys 16 uur geleden
Afbeelding
Cliënten Aveleijn aan de slag in Ruilwinkel Almelo 18 uur geleden
Afbeelding
Twents centraal in leuk nieuw boekje 20 uur geleden
Afbeelding
Roland Kaiser komt zingen in Gronau 22 uur geleden
Afbeelding
Inzameling SOED voor aggregaten voor Oekraïne 22 uur geleden
Afbeelding
Jeugdraad Oldenzaal bestaat 5 jaar gisteren
Afbeelding
Wandelen met de midwinterhoorn gisteren