Ben je een enthousiaste natuurliefhebber en wil je dit met anderen delen? Dan is deze cursus echt iets voor jou.
Ben je een enthousiaste natuurliefhebber en wil je dit met anderen delen? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Informatieavond Natuurgidsen- opleiding IVN Oldenzaal - Losser

Algemeen

IVN-afdeling Oldenzaal - Losser e.o. houdt op woensdagavond 16 november in Oldenzaal een informatieavond over de Natuurgidsenopleiding. De opleiding duurt ongeveer anderhalf jaar en start in januari 2023. Het is bedoeld voor iedereen die zich actief in wil zetten voor de natuur: als gids of als organisator van educatieve natuur activiteiten.

OLDENZAAL - De cursus is een kaderopleiding van IVN. Cursisten doen in ongeveer vijftig lessen kennis en vaardigheden op om activiteiten (voor volwassenen en kinderen) te organiseren en te begeleiden. De aandacht gaat uit naar hart, hoofd en handen: genieten van de natuur, meer te weten komen over planten en dieren en hun levenswijze en praktisch bezig zijn. Tijdens cursusavonden en excursies krijgen cursisten een brede basiskennis van natuur en milieu in Noordoost Twente. De cursisten leren ook hoe ze zelf informatie kunnen verzamelen en kennis kunnen overbrengen. Ze verdiepen zich in het werk van IVN Oldenzaal - Losser.

De theorieavonden zijn op woensdagavond. De praktijkochtenden zijn op zaterdagochtenden. Ook is er een veldwerk weekend met overnachtingen.

Na afronding van de cursus, medio 2024, ontvangen geslaagde deelnemers het landelijk erkende diploma IVN-natuurgids. De cursus staat open voor alle belangstellenden. Vooropleiding is niet vereist, wel hart voor de natuur en zin om met mensen en kinderen om te gaan.

Belangstelling? Op woensdagavond 16 november is er een vrijblijvende informatieavond bij Erve de Stakenboer (Burgemeester Wallerstraat 115, 7574 ZM in Oldenzaal), aanvang 19.30 uur. Op deze avond wordt uitleg gegeven over de inhoud van de cursus. Ook komt een aantal onderwerpen van praktische aard aan de orde, zoals hoeveel tijd de cursus in beslag neemt, wat er van de cursisten wordt verwacht en wat de kosten zijn. Aanmelden voor deze informatieavond is noodzakelijk en kan via de website.

Vragen? educatie.ivnoldenzaallosser@gmail.com of kijk op: ivn.nl/afdeling/oldenzaal-losser-eo

!
Afbeelding
Zonnebloem wint Gouden Boeskool 13 uur geleden
Afbeelding
Sinterklaas: cadeautips van TOP1Toys 15 uur geleden
Afbeelding
Cliënten Aveleijn aan de slag in Ruilwinkel Almelo 18 uur geleden
Afbeelding
Twents centraal in leuk nieuw boekje 19 uur geleden
Afbeelding
Roland Kaiser komt zingen in Gronau 21 uur geleden
Afbeelding
Inzameling SOED voor aggregaten voor Oekraïne 22 uur geleden
Afbeelding
Jeugdraad Oldenzaal bestaat 5 jaar 23 uur geleden
Afbeelding
Wandelen met de midwinterhoorn 23 uur geleden