Encore staat garant voor een mooi optreden in de stadhuishal.
Encore staat garant voor een mooi optreden in de stadhuishal. Foto:

Optreden Encore in stadhuishal

donderdag 28 maart 2024 21:00

Muziek- en Theaterkoor ‘Encore’ uit Oldenzaal, onder leiding van Richard von den Benken, zal in de aanloop naar Pasen de ‘Via Crucis’ van Frans Liszt (1811-1886) twee keer ten gehore brengen.

OLDENZAAL - De eerste uitvoering is op zondag 24 maart in het Heiligenbeeldenmuseum Kranenburg in Vorden. De tweede uitvoering is op Witte Donderdag 28 maart, aanvang 20.00 uur in de Stadhuishal in Oldenzaal. Hierbij zal een korte inleiding op dit werk gegeven worden door koorlid Gert de Wolf. Er is bewust gekozen voor deze centrale plek met prachtige akoestiek in het hart Oldenzaal waar elke burger welkom is. U bent van harte uitgenodigd om deze indrukwekkende uitvoering bij te wonen. De entree is gratis, een vrije gift na afloop is zeker welkom.

Het programma

De soberheid van de Via Crucis (1879) leert ons een totaal nieuwe Liszt kennen. In veel van zijn briljante pianowerken is de verpakking indrukwekkend en de inhoud eerder mager. Hier is juist het omgekeerde het geval. De verpakking is uiterst sober, maar de inhoud wordt geweldig rijk met aangrijpende solopassages op piano, mediterende koorwerken en op Bach geïnspireerde koralen. Richard von den Benken bespeelt de piano en zal het koor van 38 zangers op subtiele wijze begeleiden.