Afbeelding

Kickstart

Algemeen

U heeft me betrapt. Vanuit mijn luie stoel in de tuin zit ik mijn kinderen te bewonderen. Ze spelen onbezorgd in hun houten speelhuis en hebben het zo te zien naar hun zin. Net als elke ouder kan ik daar écht van genieten. Geluk is niet te koop zou ik zeggen.

Dat is natuurlijk zo, maar er komt ook een andere gedachte naar boven. Ooit kocht ik samen met mijn vrouw ons gedroomde woonhuis op deze prachtige plek. Dat gaf een kick. In gedachten zagen we ons er al zitten met ons gezin. Maar kunnen onze kinderen dat later ook doen? Hun eigen droomhuis kopen? Als je nu naar de huizenmarkt kijkt is het erg lastig voor starters. De hypotheekrente is dan wel laag, maar de regels zijn streng en de huizenprijzen blijven stijgen. Bij NAMACO Twente helpen we de nieuwkomers op de huizenmarkt graag goed op weg. Op allerlei terreinen kunnen we voorzien in realistisch advies. Realistisch ja, want het is belangrijk om met de voetjes op de vloer te blijven. Niets is zo verleidelijk als je droomhuis nog meer glans geven met aanpassingen en verbouwingen. Maar dat paradijs kan veranderen in een rampgebied als je de maandelijkse lasten met moeite of helemaal niet meer kunt betalen. Een huis kopen doe je wat mij betreft dus niet alleen met je hart, maar ook met je hoofd.

Als je dan toch graag wat extra's wilt doen met de nieuwe woning, kijk dan eens naar aantrekkelijke voorzieningen zoals de ISDE regeling. Hiermee kun je een behoorlijk subsidiebedrag krijgen voor investeringen in een zonneboiler of warmtepomp. En met de Energiebespaarregeling kun je aantrekkelijk en goedkoop geld lenen voor zonnepanelen en dak- of spouwmuurisolatie. Allemaal verbeteringen die goed zijn voor het wooncomfort én voor de portemonnee. Wij helpen je bij NAMACO Twente ook graag op weg in het landschap van subsidies en (duurzaamheids)leningen. Ik hoop dat mijn kinderen ook ooit een kickstart mogen maken met hun droomhuis. Alhoewel, als ik dat zo zie in mijn tuin, hebben ze dat huis al gevonden. Mijn dochter bakt net zandtaarten en de jongens zijn begonnen met een verbouwing. Dat talent hebben ze ongetwijfeld van hun moeder. Ik zet de rugleuning een standje naar achteren en ga nog maar even genieten van dit onbezorgde geluk.

Patrick Oude Egberink
Directeur NAMACO Twente

Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 5 uur geleden
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 5 uur geleden
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 6 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 8 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 8 uur geleden
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 8 uur geleden
Afbeelding
Visie wonen, welzijn en zorg 8 uur geleden
Foto: Masterphoto
Mooi programma voor Maxima's Night Out 8 uur geleden