Afbeelding

Christmas Fair naar het Hulsbeek

Algemeen

OLDENZAAL - Het is weliswaar hoog zomer, maar toch wordt al weer door sommigen vooruit gekeken naar de kerstdagen. Zo krijgt Oldenzaal een nieuwe heuse Christmas Fair.

De Christmas Fair Twente werd eerder nog op landgoed Het Rheins in Enter gehouden. De afgelopen editie toonde aan dat er een zeer grote interesse was: de parkeerplaatsen waren overvol maar dit zorgde wel voor problemen. De organisatie, CNO-Expo, ging daarom op zoek naar een nieuwe locatie om uit te kunnen breiden. Hierbij werd gekeken naar plekken in de drie grotere steden, Enschede, Almelo en Oldenzaal. Uiteindelijk bleek het Hulsbeek goed aan te sluiten bij de wensen van de organisatoren.

Christmas Fair
De Christmas Fair Twente wordt dit jaar gehouden van vrijdag 8 tot en met zondag 10 december. Er is bewust gekozen voor het Oldenzaalse recreatiepark, omdat er niet alleen voldoende ruimte is voor alle bezoekers en kramen, maar ook groeiruimte en de gelegenheid om echt sfeer te creëren. Het mooie, groen park kan immers met een beetje sneeuwval nog aantrekkelijker zijn... In een hopelijk sprookjesachtige omgeving worden dan luxe pagodetenten opgezet en duizenden lichtjes en vuurkorven om sfeer te creëren. Naast de verkoop van kerst-gerelateerde producten is er ook veel aandacht voor de inwendige mens.

Meer fairs
De afgelopen jaren is het aantal kerstfairs toegenomen, ingegeven door een behoefte aan gezelligheid en sfeer. De evenementen op zich zijn dan ook al vaak een belangrijk onderdeel van de voorpret voor de kerstdagen.

Gezellig samen aan de Hoftafel in de Hofkeuken (foto: Martin Meijerink).
Weer maandelijks samen eten en genieten in de Hofkerk 13 apr, 18:29
Afbeelding
Waarom een kampeertent essentieel is voor de perfecte kampeertrip 13 apr, 11:28
Lloyd Spiegel en Leif de Leeuw en Sem Jansen zullen het eerste jubileum-dubbelconcert verzorgen.
Jubileum-dubbelconcerten: Cobblestone bestaat al 20 jaar 12 apr, 19:58
Fanatieke lezers Saar Grundel (rechts) en Suus Bakker van basisschool de Leemstee in Bibliotheek Oldenzaal bij de display tafel Kinderjury 2024.
Het beste boek gekozen door kinderen 12 apr, 17:32
Opnieuw bouwen, gebruiken als huis van de stad of het kleiner maken van het stadhuis?
Opties voor toekomst stadhuis zijn op hoofdlijnen uitgewerkt 12 apr, 13:25
Afbeelding
Herdenking April-meistakingen Hengelo 1943 op 29 april 12 apr, 11:56
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 09:04
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01