Afbeelding

Ondersteuning voor nieuwe cultuurmakers

Algemeen

TWENTE - Wie rondkijkt in de Twentse culturele agenda's valt op dat er al zeer veel leuke activiteiten zijn, uiteenlopend van grotere festivals tot een breed scala aan kleinkunst. Maar voor juist de beginnende culturele makers is het lastig om door te groeien in hun vak. Daarom heeft de Provincie Overijssel ook dit jaar een speciale regeling beschikbaar.

De ervaring leert dat het voor nieuwe cultuurmakers zoals muzikanten, choreografen, beeldend kunstenaars en theater- of filmmakers lastig is om hun carrière van de grond te krijgen na een opleiding. Ook voor oudere artiesten die later in hun loopbaan een andere kant opwillen kunnen gebruik maken van de nieuw culturele subsidies.

Voorwaarden
De regeling is opgezet onder de noemer 'Nieuwe Makers'. Om een aanvraag te doen voor subsidie moet men verbonden zijn aan een culturele organisatie die dan gaat dienenen als coördinerend begeleider. Dit kunnen zowel Overijsselse als Gelderse organisaties zijn. Per traject is dan maximaal 50.000 euro aan subsidie beschikbaar. Voorafgaand worden dan leerdoelen bepaald waar de cultuurmakers aan gaan werken. Een andere voorwaarde is dat zij gedurende dit proces ten minste één culturele productie maken. De Provincie Overijssel ziet de regeling als een goede investering, omdat een sterk cultureel aanbod belangrijk is voor de provincie. De makers kunnen daarnaast ook doorgroeien tot internationale publiekstrekkers. Kijk voor de regeling op: www.overijssel.nl/cultuur

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 7 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 15 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03