Afbeelding

Cursus voor jonge mantelzorgers

Algemeen

HENGELO - In Hengelo wordt binnenkort weer een cursus gehouden voor jonge mantelzorgers. De cursussen zijn gericht op de leeftijdsgroep van 9 tot en met 12 en 12 tot en met 16 jaar en bestaan uit zes bijeenkomsten.

Wie ben jij, wat vind je leuk en waar ben jij goed in? Wat is er aan de hand met je vader of moeder en wat merk jij daar van?
Verschillende vragen die voorbij zullen komen tijdens de kivacursus. Een nieuwe cursus gegeven door consulenten JMZ van SIZ Twente. Wellicht kent u SIZ Twente van de ontspanningsactiviteiten en de brussencursus voor kinderen met broer of zus met een ziekte of beperking. Vanwege de enthousiaste reacties naar aanleiding van de brussencursus, heeft SIZ Twente nu ook een kivacursus ontwikkeld. Deze cursus is voor kinderen met een vader of moeder met een ziekte of beperking. De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten waarin uitwisseling en gezelligheid centraal staan. Er wordt veel gelachen, geknutseld en er worden spelletjes gedaan. Ondertussen komen er allerlei thema's voorbij. Zoals leuke dingen doen, eigen wensen en behoeftes, emoties en grenzen aangeven. De kivacursus voor de leeftijdsgroep 9 t/m 12 wordt doordeweeks na schooltijd gegeven. De cursus voor de leeftijdgroep 12 t/m 16 vindt plaats in de avonduren. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten voor kinderen, waarvan één samen met de ouder(s). Daarnaast is er een ouderbijeenkomst. Jonge mantelzorgers uit de gemeenten Hengelo, Enschede, Almelo, Haaksbergen, Borne, Tubbergen en Dinkelland kunnen aan deze cursus deelnemen. Voorafgaand aan de cursus vindt er een intakegesprek plaats waar wederzijdse verwachtingen worden afgestemd. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden. De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Hengelo. De eerste cursus zal na de meivakantie in Hengelo van start gaan. Mail voor informatie en opgave met cursussenjmz@siztwente.nl of 085 7731720. Kijk ook op www.siztwente-jmz.com

Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 13 uur geleden
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 16 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 19 apr, 15:41